Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Виждам, че темата е стара, но ще пиша в нея :)

Изображение

Здравейте,

това е схемата за свързване на аларма HOME 3. Искам към нея да включа един самоделен GSM дайлер, който съм направил от стар мобилен телефон, като съм запоил две жички на мястото на клавиша 1 с идеята като се задейства алармата двете жички да се "окъсят" и да се задейства бързото набиране на телефона и да ми позвъни на моя номер. Та въпроса е на кои изходи да свържа двете жички от телефона? Необходимо ли ще е реле и ако трябва какво по точно и как да го свържа?
Здравейте. Темата е стара, но пък пасва на въпросът ми, та пиша и аз тук. Сложих си аларма Номе6. Имам и дайлър от този тип http://www.technopol.biz/dialer.htm. Обаче нещо не успявам да подкарам набирането. Та въпросите ми са:
1. Трябва ли да правя някаква допълнителна настройка на алармата, че да изкарва сигнал към дайлъра, за да набира той?
2. Ако е "не" на въпрос 1, то какъв сигнал трябва да излезе на изхода "CNTR"?
3. По подразбиране дайлъра работи ли си или трябва да се прави нещо по него?
4. Ако на 3 е "да" то каква е дефолтната му програма?

Дайлъра е от аларма на магазин. Затвориха го и ми подариха дайлъра, но нещо не мога да го подкарам. Стоял е около година - година и половина без захранване.
Предварително благодаря.
bran - напреднал
Darkice"
Горе съм писал как е свързан Home 3 със същия дайлер и как се настройва да звъни.Ако имаш въпроси пиши на лично.Също така мен ме интересува схемата на свързване на HOme 6 с датчиците.Ако може постни тука някаква проста схема.
Georgi_G - специалист
Здравейте,
По повод свързване на Home 3, може ли някой да ми каже какво е оптималното разстояние между полюсите на контактния датчик.
rolls - специалист
Georgi_G написа:
Здравейте,
По повод свързване на Home 3, може ли някой да ми каже какво е оптималното разстояние между полюсите на контактния датчик.
Ако говориш за разстоянието между магнита и рид-контакта - максимално близко естествено. На някои си имат на всяка от двете части стрелки. Слагаш ги върховете им един срещу друг.
Като го позиционираш вържи си изводите на ампулата за сондите на мултицета и мери съпротивление, търсиш късо, или на зумер.
Ако слагаш обикновен МКД на желязна врата забрави. Купи си такъв за желязна врата.
Georgi_G - специалист
rolls написа:
Georgi_G написа:
Здравейте,
По повод свързване на Home 3,
Ако говориш за разстоянието между магнита и рид-контакта - максимално близко естествено
Много благодаря колега, имам и още два въпроса:

1. Отново по повод магнита и рид-контакта. На вратата имах монтирани стари такива и реших да пробвам да ги оставя за да не разпробивам отново и т.н. операции. Същите бяха монтирани на 4мм разстояние един от друг. Свързах ги и всичко си проработи, но ми прави впечатление, че при отваряне на вратата алармата се задейства при разстояние между тях от над 4-5см.
С две думи, дали ако ги раздалеча още ще скъся времето за реакция или обратно?

2. Сирената е извънредно силна, даже и тихите тонове са порядъчно силни, та си мислех, поне малко намаля децибелите, като примерно лепна или увия сирената с някакво полиетилиеново фолио.
И от тук въпросът - дали нещо би и навредило?
(идеята ми е взаимствана от лекуването на шумни китайски играчки със залепяне на скоч върху говорителчетата или върху отворите на същите.)
rolls - специалист
1. Да. Ако искаш да задейства магнита на по-малко разстояние - раздалечи ги още малко.

2. Няма да е проблем да и лепнеш нещо на дупките на сирената. Предполагам е малка пиезосирена.
Nimi - специалист
rolls написа:
Предполагам е малка пиезосирена.
Явно не познаваш алармата :lol:

@Georgi_G за първи път чувам някой да не е доволен от това, че сирената е силна :?
rolls - специалист
Nimi написа:
rolls написа:
Предполагам е малка пиезосирена.
Явно не познаваш алармата :lol:
Тука ме хвана. Признавам си, наистина не я познавам и не съм работил с нея.
Затова си пасувах по въпросите му за балансиране и настройка ... :)
zdravkich - специалист
Здравейте.

Попадна ми една аларма HOME 3 , но е без дистанционни за управление. Та си търся дистанционни /като тези на снимката/, които да бъдат обучени към алармата . Алармата е с динамичен код на управление.
Имам и още едно питане към разбиращите - тази аларма може ли да работи с клавиатура примерно от някоя друга марка алармени системи?

Прикачен файл

alarmena-sistema-za-doma-bsm-saturn-home3r.jpg
alarmena-sistema-za-doma-bsm-saturn-home3r.jpg (80.88 KиБ) Видяна 3430 пъти

Тема "Монтаж Алармена Система HOME 3 ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: