• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
todortv - майстор
zimel написа:

Според вас, какъв е проблема - лумените или цвета (дължината на вълната) на светлината ( LED 30W - 2830 Lm - 3000K ) ?. :? Или съм за очен лекар? :)
Ориентирай се към lux-овете! :prost:
zimel - специалист
moimoi... , всяка луна върви с отделно захранване, даже пише, че има някакви защити: Short ciruit, Termal, Overload protection

Fox_vt, твоя замисъл ми се вижда по-скоро за интимно (романтично) осветление - нещо като на свещи :)

todortv, прав си, че светлината е по-бяла от 4 бр. по 75 вата крушки с нажежаема жичка...или ....ъ... трябва да си преговоря за луксовете и лумените? :?
moimoimoi - майстор
то хубаво че пише на захранването някви работи ама вземи примери за да се елиминира като вариант това с напрежението.и аз имам спомен че преди време ми се скапа лед монитора и взех за 2 дена един с кинескоп и честно повече от 30 минути не успях да стоя на него,веднага ми ставаше неприятно на очите,докато с лед монитора с часове и няма умора

и все пак каква марка са лед луните?
zimel - специалист
moimoi... , утре ако не съм на работа ще премеря нещо, не пише марка на луните само че са произведени в Гърция. Търговеца в магазина ми каза, че били български и имало резервни части . Завода бил в Асеновград и понеже в магазина нямали в наличност, трябва да капарирам бройките, за да ми ги произведат.... и те така...Позната българска история.
fox_vt - майстор
Ще чакам снимки да видим как свети 180 вата лед осветление,че направо ме уби с това интимно осветление :-D Аз сега карам със една 10 ватова луна и замисъла е да добавя още две за да стане болезнено светло ти интимно осветление :? Те отсреща комшиите ще трябва да спускат щорите когато гледат към дома в момент на иху аху :lol:
MamaMy - майстор
fox_vt написа:
Ще чакам снимки да видим как свети 180 вата лед осветление,че направо ме уби с това интимно осветление :-D Аз сега карам със една 10 ватова луна и замисъла е да добавя още две за да стане болезнено светло ти интимно осветление :? Те отсреща комшиите ще трябва да спускат щорите когато гледат към дома в момент на иху аху :lol:
Нормално. Сцената трябва да е осветена :lol:
bigdragon - майстор
zimel написа:
........
todortv, прав си, че светлината е по-бяла от 4 бр. по 75 вата крушки с нажежаема жичка...или ....ъ... трябва да си преговоря за луксовете и лумените? :?
Ето Ви разликата:
Прикачен файл:
untitled.JPG
Във втората таблица данните са верни, но са поднесени леко манипулативно в полза на светодиодите...
zimel - специалист
Ето и обещаните снимки. За да е коректно трябва да кажа, че фотоапарата снима със съвсвем леко затъмнение.

Прикачен файл

осветление 025.jpg
осветление 025.jpg (53.73 KиБ) Видяна 3670 пъти

Прикачен файл

осветление 008.jpg
осветление 008.jpg (40.88 KиБ) Видяна 3670 пъти

Прикачен файл

осветление 009.jpg
осветление 009.jpg (51.64 KиБ) Видяна 3670 пъти

Прикачен файл

осветление 021.jpg
осветление 021.jpg (53.77 KиБ) Видяна 3670 пъти
zimel - специалист
bigdzagon, искаш да кажеш, че светлината е много силна или аз неправилно те разбирам?
todortv - майстор
Това, че лампата блести не означава, че осветява.
Тук вече играе роля свето разпределителната крива на източника.
Ще те болят очите. От снимките виждам много ярки източници, а в помещението тъмно.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Болят ме очите от светодиодни луни с топлобяла светлина." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: