• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте,

Имам 3 двойни контакта които имат идентичен пробле. Има фаза (3) и са занулени но като включа някой ел.уред, той не работи. Изображение
hébergeur d image gratuit

На този бушон има още един контакт който си работи нормално. Може ли някой да ми каже възможните проблеми? Мерси предварително.
fikata - майстор
Освен,че "има фаза на контакта", а напрежение има ли, т.е има ли и "нула", освен,че са занулени?
Мерси колега това е нямам напрежение. Сега ще почета по-подробно.
shadow__01 - майстор
novsymei написа:
Сега ще почета по-подробно.
Колко подробно има да четеш. Щом преценяваш, че е занулен вероятно разбираш.
Спираш тока, откачаш контакта и го свързваш наново като проверяваш да нямаш прекъснат в изолацията проводник или нещо подобно.
shadow__01 написа:
novsymei написа:
Сега ще почета по-подробно.
Колко подробно има да четеш. Щом преценяваш, че е занулен вероятно разбираш.
Спираш тока, откачаш контакта и го свързваш наново като проверяваш да нямаш прекъснат в изолацията проводник или нещо подобно.
Аз този го бях свързвал на ново, но може би трябва да направя същотото упражнение с 2та други контакта. Мерси за съвета.
rado_ev - специалист
Ако има разклонителна кутия преди контактите, съществува вероятност да е прекъсната нулата в тази кутия. Това е просто предположение.
rado_ev написа:
Ако има разклонителна кутия преди контактите, съществува вероятност да е прекъсната нулата в тази кутия. Това е просто предположение.
Мерси за отговора. Аз четох подобни теми, но нямам такава кутия. Предполагам, че порблемът е в един от другите 2 контакта защото са в непосредствена близост. Утре ще ги прегледам, че трябва да места хладилника и печката и ще напиша резултата.
thinkpad - майстор
Волтметър нямаш ли? Има евтини мултиметърчета по не много повече от 7-10лв. А иначе нулата ти се губи някъде по пътя и освен ако контактите не са свързани по схема контакт->контакт, т.е кабелите влизат в единият контакт, излизат от него други кабели и влизат във вторият, то едва ли другите контакти имат нещо общо и свързването им наново ще помогне. Виж разклонителните кутии, надявам се при ремонти да не е прекъснат кабел, защото ако е замазан мостовак, трябва да къртиш.
thinkpad написа:
Волтметър нямаш ли? Има евтини мултиметърчета по не много повече от 7-10лв. А иначе нулата ти се губи някъде по пътя и освен ако контактите не са свързани по схема контакт->контакт, т.е кабелите влизат в единият контакт, излизат от него други кабели и влизат във вторият, то едва ли другите контакти имат нещо общо и свързването им наново ще помогне. Виж разклонителните кутии, надявам се при ремонти да не е прекъснат кабел, защото ако е замазан мостовак, трябва да къртиш.
Да прав си, не са свързани по схема и няма логига да идва от там проблемът (но все пак ги пренаправих и всичко е наред). Аз с мултиметър замервах, както казаха и други колеги губи се нулата. Лошото е че няма разклонителни кутий и ще трябва да се кърти, но ще е по-нататък когато правя ремонт :). Мерси на вскички за отговирите и съветите.
gogo7777 - майстор
Ако ти се губи нулата, ремонта е неизбежен и трябва да ти е на дневен ред. Може да се случи непоправимото.......Как така си ПРЕНАПРАВИЛ контактите, като ти се губи нулата? Поне шунтирай нулевият проводник с тоя на земното, ако ще остават така.....ама не е редно.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с контакти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: