• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 216
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
georgi_ka - напреднал
Скоро попаднах на бойлер включен със щепсел в контакта,който на всичкото отгоре беше незанулен.Обяснението на собственика беше че "Майстора" му казал да изключва бойлера от щепсела за да щади ключа на бойлера.
В друг случай пак за бойлер на приятел в бойлерното табло(ключ)прекъсва и нулата и фазата.Обаче нулата нагоряла и стопила пласмасата около пластинката и включва когато си иска.Добре че и при двата случая тръбите на вик инсталацията бяха пластмасови.
teo_5f - помощник
Един "майстор" трябваше да ни смени захранващия кабел на болера ни който беше черен с бял да изглежда по хубаво,обаче без да иска закача синия кабел и го къса от обувката му и решава да оголи кабела и да го върже.След това само ядове,абсолютно цялата инсталация на бойлера съм сменил заедно със защитата и термо релето но не знам къде съм забутал снимката преди да го оправя ето след като го оправихhttp://prikachi.com/images.php?images/285/7330285K.jpg . Кабелите се бяха стопили и бяха пробили капака също и клемата беше изядена.
nick71 - специалист
Да изтупаме малко темата :)

Изображение
miroton - майстор
nick71 написа:
Да изтупаме малко темата :)

Изображение
Така се спестява 28 стотинки :-D
ESPACE - майстор
Това не е абсурд, а пример за творческо мислене! :)
hidrazin - майстор
Днес ми потрябва фасунга за една проба. Първото дето ми попадна в ръцете беше една с тръба от лампион, който изхвърлих миналата седмица и му отрязах кабела заедно с фасунгата. Обаче ето какво намерих вътре. И така си е работил години наред.

ИзображениеИзображение

:partyman:
bulhomes2 - майстор
Тоз техник е същия като бащицата. Беше вързал удължител към болтовете на входните клеми на звънчевия трансформатор (по-дълги бяха от нормалното и стърчаха). Ама кабелчетата (да речем от 2,5 кв.мм. мостов) за удължителя само ги извил като куки. Няма стягане, изолиране и тем подобни глезотии. Въпросните кабелчета към щепсела на удължителя - естествено с увиване около "краката" и изолирбанд. И на тоя удължител с чиста съвсет си включваше скара. Още по-странното е, че си и печеше на нея. Аз поне 3 пъти съм го виждал (естествено тогава нямах представа за захранването му на удължителя)
valentino76bs - майстор
Оня ден кака ми звъни и ми казва ела да ми оправиш бойлера ,че непрекъснато изключва,и аз добре отивам. Отварям капака обаче гледам ,че болтовете на ръка завити едвам едвам. И ХОП КАТО ГО ОТВОРИХ КАКВО ДА ВИДЯ ЕДНА ЩИПКА щипнала защитата.И аз като се развиках ти луда ли си как ти е дошло въобще на акъла да измислиш тази глупост --и тя ми на тва нещо изкача непрекъснато и аз така реших, пускам го за половин час и така .Ми то всичко ти е за смяна нагревател защита кабели , че и бойлера казвам......и тя ама как как нагревателя преди 15 години сме го сменяли :shock: ,а пък бойлера е 40 годишен :shock: блока е от 5 етажните без асансьор ,въй направо се изумих....смених и всичко почистих го вътре но фланеца изяден горкия но има още хляб в него...... :-D
ZMeyGorianin - майстор
Един бойлер набор '67-ми го помня поне 15 години да бачка със свързан директно към щепсъл нагревател :razz: . Без никаква ел.защита-изтърбушена отвсякъде! Ми нямаше части тогава по магазините :ka: -то и бойлери нямаше :evil:
Обаче един лист А4 с червен надпис "БОЙЛЕРАА!" стоеше на видно място и отговорника за топлата вода си знаеше, че след 2 часа трябва да го изключи!
Инциденти не е имало :rock:
miroton - майстор
ZMeyGorianin написа:
Един бойлер набор '67-ми го помня поне 15 години да бачка със свързан директно към щепсъл нагревател :razz: . Без никаква ел.защита-изтърбушена отвсякъде! Ми нямаше части тогава по магазините :ka: -то и бойлери нямаше :evil:
Обаче един лист А4 с червен надпис "БОЙЛЕРАА!" стоеше на видно място и отговорника за топлата вода си знаеше, че след 2 часа трябва да го изключи!
Инциденти не е имало :rock:
Късмет
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 216

Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: