• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zimel - специалист
Сега видях, че линкът не работи без регистрация в сайта.

Там на видео клип се показва нещо просто, евтино и .... гениално!

Един умен българин се е сетил, че може да пъхне от едната страна на гофрата прахосмукачка, използвайки пластмасови редукции от ВиК части, а от другата страна, парче найлон вързано за рибарска корда. Преминаването на кордата от единия край на гофрата до другия става за секунди и практически не зависи от чупките и дължината. По нататък вие сами се сещате, може да си вържете рейката или направо кабела.
jekasus - майстор
На съфорумник $64EN е клипа, гледал съм го.
vk - специалист
Най-важно за лесното изтегляне е ползването на кабели меки многожични- ПВ-А2.
Е трябва да калайдисваш краищата, но ти щом се занимаваш с електроника -поялника няма да ти е проблем.
kam34 - специалист
zimel написа:
Сега видях, че линкът не работи без регистрация в сайта.

Там на видео клип се показва нещо просто, евтино и .... гениално!

Един умен българин се е сетил, че може да пъхне от едната страна на гофрата прахосмукачка, използвайки пластмасови редукции от ВиК части, а от другата страна, парче найлон вързано за рибарска корда. Преминаването на кордата от единия край на гофрата до другия става за секунди и практически не зависи от чупките и дължината. По нататък вие сами се сещате, може да си вържете рейката или направо кабела.

Това работи и ме спаси от голям проблем :) Прекарване на кабел през оставена предварително гофра с десетина чупки. Аз след като гледах клипа го направих по следния начин: прахосмукачката зелепена с хартиено тиксо за гофрата, на другия край подавам едно малко парцалче вързано с тънка рибарска корда. Макарата с кордата се държи от помошник нанизана на една отверка в таблото и още с пускането на прахосмукачката засмуква за отрицателно време парцалчето, макарата се развива като полудяла :shock: После с кордата си изтеглих нормално жило за кабели с което си прекарах кабелите.
lov - майстор
Вчера ми се наложи да прекарам СВТ 2х4мм под вече направена топлоизолация. Първоначално успях да прекарам под нея една арматура 6мм и понеже дупката е малка нанизах на нея парче РЕХ тръба за парно като предния край го надялах и разроших на вън. И така с въртене и натискане като използвах арматурата като водач успях да премина под въпросния участък с дължина около 2 метра. Така с един крушум 2 заека. И кабела минал и положена тръба за въдещи доработки.
  • 1
  • 2

Тема "Изтегляне на кабели в тръба." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: