Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Bobby - специалист
http://ledosvetlenie.eu/product/25w-led ... c-ww/411/1

Мисля, че нещо подобно на тавана над огледалото ще те оправи.
Хем икономично, хем красиво и без кабели.
Аз съм с подобна, дори се накланя.
hidrazin - майстор
Доколкото виждам тавана не е окачен? То много неща биха го оправили .... след съответното къртене.
:partyman:
romanpm - майстор
С един тесен кабелен канал от тавана до огледалото и си готов със захранване на каквото ти дойде на ум :wink:
marian1 - майстор
Ами идва ми следната идея:
Вадиш флекса, и пускаш една стружка във фугата, която идва точно по средата на огледалото - от тавана до огледалото. След това от най близката луничка наставяш кабел - който изваждаш от ъгъла и пускаш през отворената фуга. Така ще стане скрито и със съвсем малко поражения - единствено фугата ще е малко по широчка :-D .
И още една идея ми идва - дупка през стената точно над огледалото и захранването вкарваш от вън ( нямам как да гадая какво има отзад - само те подсещам и за такъв вариант) Успех!
fox_vt - майстор
Боби с тоя панел тая баня ще светне така че ще трябва да се бръсне със затворени очи :-D Варинат е също двете лунички да се сложат насочващи едната е такава за другата нз и възможно най много ватове.И да се завъртят така че да са насочени към стената над огледалото-останалото ще го свърши пречупването и отразяването на светлината.
MIRO_073 - майстор
hidrazin написа:
Доколкото виждам тавана не е окачен? То много неща биха го оправили .... след съответното къртене.
Трябва да е окачен бре :? Тия лунички кво ще правят там иначе? Слага още 1 или 2 по близо до стената въртящи такива и трябва да стане!!!
hidrazin - майстор
MIRO_073 написа:
Трябва да е окачен бре :? Тия лунички кво ще правят там иначе?
Ми ако е картон не виждам какъв е проблема да сложи още две. Иначе мога да ти направя няколко снимки на 30-40 лунички дето съм монтирал в шапката на една ограда. :-D Там няма "таван" а само бетонен пояс.
Слагаш една дълбока кутия, в нея кабел, малко находчивост и си ти. Вярно, за халогенни луни не са много подходящи заради охлаждането.
tishotch - специалист
fox_vt написа:
Варинат е също двете лунички да се сложат насочващи едната е такава за другата нз и възможно най много ватове.И да се завъртят така че да са насочени към стената над огледалото-останалото ще го свърши пречупването и отразяването на светлината.

Смятам да опитам с този вариант защото е с най-малко зорове :-D Ще купя 2 насочващи 3х3W (не знам да има по-яки, иначе бих взел) бяла светлина...и надявам се при подходящ ъгъл на пречупване на светлината да усетя подобрение в осветеността.
MIRO_073 - майстор
tishotch написа:
fox_vt написа:
Варинат е също двете лунички да се сложат насочващи едната е такава за другата нз и възможно най много ватове.И да се завъртят така че да са насочени към стената над огледалото-останалото ще го свърши пречупването и отразяването на светлината.

Смятам да опитам с този вариант защото е с най-малко зорове :-D Ще купя 2 насочващи 3х3W (не знам да има по-яки, иначе бих взел) бяла светлина...и надявам се при подходящ ъгъл на пречупване на светлината да усетя подобрение в осветеността.
7W

http://www.cablecommerce.bg/shop/bg/pro ... -3716-0093
hidrazin написа:
Ми ако е картон не виждам какъв е проблема да сложи още две. Иначе мога да ти направя няколко снимки на 30-40 лунички дето съм монтирал в шапката на една ограда. :-D Там няма "таван" а само бетонен пояс.
Слагаш една дълбока кутия, в нея кабел, малко находчивост и си ти. Вярно, за халогенни луни не са много подходящи заради охлаждането.
Еееее ти си се подготвил предварително.
moimoimoi - майстор
всъщност и аз съм виждал лунички в бетонна арка,просто изкопана дупка,имаше и някаква монтажна кутия колкото да влезе луничката,естествено след 4-5 години експлоатация захранващия кабел се беше опекал

Тема "Автономно осветление над огледало ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: