Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MIRO_073 - майстор
8180 написа:
dpp написа:
Странна работа. На единия кръг имам 2х50W луни/ 12V/ - тоалетната, на другия вярно са повече - 4х50W ама все пак ги дават 10А тея ключове. За 1 година да се скапят. :?
Дали пък не в червеното проблемът. :?
4х50=200W
200W/12V=16,7A !!!!, все пак, ако се комутира след трафа.
Едва ли е след трафа.
thinkpad - майстор
MIRO_073 написа:
Защото ще ги купува голяма компания.
http://www2.schneider-electric.com/site ... quisit.xml
Гадост. Продуктите на Шнайдер са доста скъпи.
Chefo77 - майстор
thinkpad написа:
MIRO_073 написа:
Защото ще ги купува голяма компания.
http://www2.schneider-electric.com/site ... quisit.xml
Гадост. Продуктите на Шнайдер са доста скъпи.
Вероятно има за какво. :wink:
dpp - специалист
MIRO_073 написа:
8180 написа:
dpp написа:
Странна работа. На единия кръг имам 2х50W луни/ 12V/ - тоалетната, на другия вярно са повече - 4х50W ама все пак ги дават 10А тея ключове. За 1 година да се скапят. :?
Дали пък не в червеното проблемът. :?
4х50=200W
200W/12V=16,7A !!!!, все пак, ако се комутира след трафа.
Едва ли е след трафа.
Малко се отплеснах, ама и форъма го нямаше 2-3 дена - преди трафа е разбира се!
Интересното е че първо се прецака тоя на тоалетната с двете луни по 50W!
И друго, самите ключове не щтракат рязко някак, ами искат да се натиснат по-рязко,ако не църкат! Не знам , може и да е дефектна партида. Размених им местата понеже са двойни и на другия крък имам вентилатори за банята и тоалетната съответно. Сега като се разцъркат и другите ще купя нови, ама ще ги огледам дали са същите. Още като ги купувах ми се видяха различни спрямо контактите, но не се интересувах повече и така..Не че контактите и те не са кофти !!! :? Толкова слаби "уши" за захващане в конзолите не съм срещал. Даже българските са по добре. Наложи се да им слагам видии на повечето за да стегнат и да не ми излизат със щепсела. Вярно че клемите са добри и стегнати ама ушите за захващане са под всяква критика- самите зъби са под кофти ъгъл и не хващат добре!
kozl - майстор
Защо не ползваш само рапиди за Захващане? Но има конзоли неподходящи за такъв монтаж. :?
Ако конзолите стават за рапидки, котките ги изхвърлям. Пък на модулните серии даже се продават отделно. Даже гледам в Практикер заредили модули, а няма котви :shock:
yordan12 - помощник
Опитай ключовете без декорацията .
Johny - майстор
Chefo77 написа:
Виж сега ... всички руски коли са крадено копие на западни образци, но това не ги прави по-добри от тях. Сигурно си има причина не Шнайдер да копират Гюнсан, а обратното. Или Ел-Би.
Те и Акита копират Макита, ама ... :wink:
Виж колко правилно си го написал - ЗА ПАРИТЕ СИ СА СНОСНИ!
От моя страна има извинение към автора за отклонението!
Малко офф и аз. Абсолютно вярно горното. Преди много години имаше изложба някаква в зала Универсиада. Опред имаше една Лада Самара. Казвам на руснака, че Рено 9 е хубава машина/ гледах я в Кореком/, а той: - Ние я имаме в завода. За какво ви е? - питам. - Ами като ти трябва нещо, отиваш и гледаш - казва той....... :lol:
Стиви - специалист
От години ползвам продуктите от серия Уника и засега имам само един дефектен ключ. Проблема произтече от възникнало късо съединение в крушката. Явно предпазителя не е смогнал да изключи на време.
Проблема с жуженето може би идва от факта, че ключа не може да "щрака" добре, както спомена автора. Ключовете са проектирани прецизно и не се налага да използват силни пружини. Това прави ползватето на ключовете много приятно и почти без усилие и при това с много къс, почти незабележим ход. Едва ли не само с докосване. Същата прецизност се забелязва и при изработката на рамката - почти няма никакъв луфт между рамката и движещата се част на ключа.
Самата рамка се поставя допълнително и може да си я изберете от доста голям асортимент от цветове. Захващането към механизма става посредством няколко зъбчета, които щракат през около половин милиметър. Това позволява плътно прилепване на рамката по стената, дори ако конзолната кутия е поставена на криво или стърчи малко от стената.

Всичката тази прецизност обаче, изисква и прецизен монтаж. Ако рамката не е центрирана много добре спрямо ключа, то е възможно те да опират помежду си. Съчетано с малкия ход и липсата на силна пружина, това може да доведе до не много добър натиск между контактните пластини и съответното жужене.
dpp - специалист
Стиви написа:
От години ползвам продуктите от серия Уника и засега имам само един дефектен ключ. Проблема произтече от възникнало късо съединение в крушката. Явно предпазителя не е смогнал да изключи на време.
Проблема с жуженето може би идва от факта, че ключа не може да "щрака" добре, както спомена автора. Ключовете са проектирани прецизно и не се налага да използват силни пружини. Това прави ползватето на ключовете много приятно и почти без усилие и при това с много къс, почти незабележим ход. Едва ли не само с докосване. Същата прецизност се забелязва и при изработката на рамката - почти няма никакъв луфт между рамката и движещата се част на ключа.
Самата рамка се поставя допълнително и може да си я изберете от доста голям асортимент от цветове. Захващането към механизма става посредством няколко зъбчета, които щракат през около половин милиметър. Това позволява плътно прилепване на рамката по стената, дори ако конзолната кутия е поставена на криво или стърчи малко от стената.

Всичката тази прецизност обаче, изисква и прецизен монтаж. Ако рамката не е центрирана много добре спрямо ключа, то е възможно те да опират помежду си. Съчетано с малкия ход и липсата на силна пружина, това може да доведе до не много добър натиск между контактните пластини и съответното жужене.
И без рамка е така колега. Иска доста "силен" рязък натиск за да включи.То от там и дойде порблема. Защото е тоалетна и не може всеки като стане в 12-02 часа да блъска и да събуди всички в апартамента. И като се натиска леко и прицърква леко полеко и така.. Нещо май тая серия не е наред. Целите са пластмасови вътре. НА работа съм със по -старата серия уника. Там както казваш хода е малък и е удоволствия да се цъкне. При мен са някви по нови явно - хода е доооста голям! :shock:
kozl - майстор
То механиката е проста. Един щифт с пружина натиска кобилица подпряна в средата. В къщи съм с Макел повече от 10 г. Повреди се сериен ключ и го смених с нова серия Макел и същия проблем. Разглобих го и според мен причината е във формата на кобилицата.
Щифта се движи по радиус с център оста на бутона и под натис на пружина зад него се плъзга по кобилицата. Оста на бутона и на кобилиците са в една равнина. С изместването на Щифта извън тази равнина, вследствие натискане на бутона, кобилицата се натоварва от едната страна и целта е преди да се ограничи движението на бутона в диапазона му, потентенциала на пружината да наклони кобилицата в посоката на натиска от пружината.
И така като кривината на кобилицата е по малка и хода на бутона не достига за превключване кобилицата не се помества и контакт няма. С удар ставаше. Може и пружиниките да са по - слаби или нещо в отливките да ограничава хода на бутона......... Но при Макел причината бе в кобилицата. Ключа в началото работеше и след известен брой прещраквания кобилицата се "изправила" и не превключва.

Тема "Проблеми с ключове Unika - шнайдер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: