Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ELEMENTAL - специалист
Да, трябва изхода да е свързан към нормално отворения контакт.
tottenham - специалист
това е датчика. не мисля че ще има проблем с монтажа му с траф за 12 волта. не мисля, че е необходимо да се прекъсват пътечки и т.н.

Прикачен файл

datchik.jpg
datchik.jpg (105.4 KиБ) Видяна 12551 пъти
взех си датчик и го окичих на тавана на тоалетната обаче си светваше когато му скимне :? смених го и пак същото после забелязах че когато някой пусне общата вентилация на входа тя завърта перката на малкия вентилатор който сам вързал към датчика и той светва има и 4 луни на 12v импулсно захранване взех друг датчик а той по зле ония поне от време на време се пускаха тоя на 3 секунди и пак ,срязах кабела на вентилатора и луните притъмняха веднага до степен фас на цигара и почнаха да мъждукат , датчиците са тип ключ прекъсвач някой има ли обяснение къде ми е проблема
mitcd - специалист
Захранването на датчика трябва да е стабилно(възможна е поява на смущения по захранващата верига).Виж от какъв токов кръг го захранваш-него и товара(лампите).Друга причина може да се окаже кабела от устройството до датчика-трябва да е екраниран-против смущения и да не е много дълъг.
Да използват тази стара тема да задам един въпрос по темата.
Преди доста време си купих ПИР датчик и сега се наканих да го монтирам, но дали нямаше схема в кутията или аз съм я изгубил незнам.
Схемата на свързване е ясна, но и при мен както и на снимката по-горе има три кабелчета - червен, син и кафяв. Предполагам стандартно се използват тези цветове. Някой може ли да помогне кой цвят за къде е?
blv - специалист
Синия със сигорност е нула, предполагам 60% кафявия е входяща фаза, а другия изходяща
Благодаря! Предполагам е така, понеже кафевият е свързан към предпазител.
ivok - специалист
Обикновено и на самият датчик отзад има схема напечатана.
BAT_GOIKO - специалист
Здравейте,

някой свързвал ли е паралелно PIR датчици. Целта ми е да управлявам един консуматор (осветление от две зони). Благодаря за дсподеления опит.

поздрави
BAT_GOIKO
MamaMy - майстор
Вързал съм два датчика в паралел и ми включват дворното осветление. Седят на ъгъла на къщата и следят двете пътеки единия е към портата, а другия към входната врата. Няма проблеми.

Тема "осветление с датчик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: