Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stiv1961 - майстор
prodavalnik.com, за там си. Виж ако го подаряваш аз съм насреща :)
a_stoev - майстор
mavryt4o написа:
неска го пуснах мърка мърка но ми се искаше нещо по-малко с повече обороти дали няма да има навити за бартер?
Като ти трябват обороти за ремъчни шайби не си ли чувал? Какво ще въртиш?
mavryt4o - майстор
a_stoev написа:
mavryt4o написа:
неска го пуснах мърка мърка но ми се искаше нещо по-малко с повече обороти дали няма да има навити за бартер?
Като ти трябват обороти за ремъчни шайби не си ли чувал? Какво ще въртиш?
вал за цирколяр доста прочетох и изчислих в най-оптималния вариант който ще ми върши работа 22см шайба на мотора и допустимо най-малката за трапецовиден ремък 6,5 на вала така падала и 3 пъти мошноста на мотора и са вкарах в един филм....
a_stoev - майстор
Каквото и да си чел, нищо не си разбрал ;)
Какви обороти ти трябват на вала на циркуляра?
22/6.5 ти сваля оборотите 3 пъти но се вдига момента 3 пъти и мощноста остава същата.
Ако шайбите си ги смятал за двигател 3000 оборота, за този ниско оборотния просто ти трябват 2 еднакви шайби.
mavryt4o - майстор
a_stoev написа:
Каквото и да си чел, нищо не си разбрал ;)
Какви обороти ти трябват на вала на циркуляра?
22/6.5 ти сваля оборотите 3 пъти но се вдига момента 3 пъти и мощноста остава същата.
Ако шайбите си ги смятал за двигател 3000 оборота, за този ниско оборотния просто ти трябват 2 еднакви шайби.
При диск 400мм му дават да реже най-добре по каталог 3400 об. мин (70м/с периферна скорост) .
Моя мотор нали е 950об.мин слагам му 22см шайба ,на вала 6,5см шайба и нагласям подходящите условия но ми подсказаха в една друга тема че така ми падал вартящият момент 3 пъти а не мощонста на мотора .Не мога да го осмисля този въртящ и дали ще се получи?
a_stoev - майстор
Дай данните за тоя диск. Ако мощността на двигателя е достатъчна, няма да имаш проблеми с момента. Като се смятат шайбите имаше някакви минимални радиуси за различните ремъци. Ти от къде взе данни за минималния радиус?
mavryt4o - майстор
a_stoev написа:
Дай данните за тоя диск. Ако мощността на двигателя е достатъчна, няма да имаш проблеми с момента. Като се смятат шайбите имаше някакви минимални радиуси за различните ремъци. Ти от къде взе данни за минималния радиус?
http://www.pilana.com/bg/regulirovka-na ... -mashinata само незнам вече дали 2,2кв трифазен мотор ще е достатъчен за 350,400мм диск ?!?! тук viewtopic.php?f=35&t=23148 ми обясниха ,,Следвайки теорията на коструиране на трапецовидни предавки за ремък трапец 10 мм минимален препоръчителен диаметър на ремъчната шайба е 63 мм
За трапец 13 мм е 90 мм
Virtuozo - специалист
Тия сметки не ги разбирам щото и не ми е работа обаче искам да обърна внимание на две неща които можеш да си сигурен,че са верни. Първо незнам сега откъде се пръкна това 2.2 киловата може би е двигател който смяташ да взимаш и тук веднага ти казвам че тази мощност не е достатъчна за диск с големина 400 мм и даже за 300 е малка! Ако държиш на такъв голям диск ти трябва двигател с габарити колкото твоя а именно мощност поне 4 киловата със номинална скорост около 3000 оборота в минута и тогава ти гарантирам,че ще режеш ЖП траверси даже без да ги въртиш а твоя мотор е бил от всичко друго но не и от циркуляр...може би от някоя помпа за поливане.
П.П от 2.2 мотор става много хубаво циркулярче което реже дръвца 10-15 сантиметра дебели и е напълно удачно за масовия потребител.Сега на тебе ако непременно ти е нужна промишлена машина с която ще режеш по 20 кубика всеки ден това вече е друга тема а там си иска и голям мотор 4-5-7 киловата.
mavryt4o - майстор
Virtuozo написа:
Тия сметки не ги разбирам щото и не ми е работа обаче искам да обърна внимание на две неща които можеш да си сигурен,че са верни. Първо незнам сега откъде се пръкна това 2.2 киловата може би е двигател който смяташ да взимаш и тук веднага ти казвам че тази мощност не е достатъчна за диск с големина 400 мм и даже за 300 е малка! Ако държиш на такъв голям диск ти трябва двигател с габарити колкото твоя а именно мощност поне 4 киловата със номинална скорост около 3000 оборота в минута и тогава ти гарантирам,че ще режеш ЖП траверси даже без да ги въртиш а твоя мотор е бил от всичко друго но не и от циркуляр...може би от някоя помпа за поливане.
П.П от 2.2 мотор става много хубаво циркулярче което реже дръвца 10-15 сантиметра дебели и е напълно удачно за масовия потребител.Сега на тебе ако непременно ти е нужна промишлена машина с която ще режеш по 20 кубика всеки ден това вече е друга тема а там си иска и голям мотор 4-5-7 киловата.
,,П.П от 2.2 мотор става много хубаво циркулярче което реже дръвца 10-15 сантиметра дебели и е напълно удачно за масовия потребител,,за това иде реч това =D> иска да чуя
joro69 - напреднал
Здравейте. Някой може ли да каже колко киловата и колко оборота е този мотор?
Оригинално двигателят е трифазен. На табелата пише , че е производство на електротехникум С. М. Киров. Според кантара , тежи около 41кг.

Прикачен файл

4.JPG

Прикачен файл

2.JPG
Последна промяна от joro69 на вт ное 18, 2014 8:50 pm, променено общо 2 пъти.

Тема "какъв е този ел мотор ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: