Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
abracadabraabrac - специалист
Здравейте, имам акустична цигулка, искам да и поставя някакъв адаптер(чух че имало такива магарета с микрофонче). И после ,някак кабела трябва да влиза в кубе(тонколоната като на китаристите по улиците). Просто не съм се занимавал с тези неща и не ми е ясно. Ако някой е правил подобно нещо или има понятие от тези звуко-електрически дийности, моля да ме посъветва. Даже и снимки ако има, схеми... Занимава ми се с това,а и ми е нужно да я преправя тази цигулка.
Благодаря предварително на отзовалите се.
lyubohar - майстор
Това,което е дал колегата с линка е удачно,защото няма интервенция в/у инструмента.
Освен ако процепа на магарето да е тънък и да не може кристала да се вмъкне.
С малко умения и тънка метална пиличка за нокти може да се нагласи процепа.
Магаретата с вграден пиезокристал трябва да се напасват на конкретната цигулка
и ще е нужна намесата на лютиер.
abracadabraabrac - специалист
Благодаря, този адаптер ми се струва достатъчен. И, както казахте, и което ми е важно може да се слага и маха и пак да си се ползва като акустична цигулката. Ще потърся да си купя такъв, както кабел и кубе с усилвател...
Благодаря!
sabi69 - специалист
Има по-лесен начин - едно време правихме акордеоните,китарите и много други по този начин , взимаш един микрофон от компютърни слушалки и една батерия 1,5 волта /може и 3 волта от компютърно дъно например/ връзваш последователно микрофона и батерията а останалите два извода към жак - който ще се включи в усилвателя.
Успех.

Тема "Как се преправя акустична цигулка в електрическа?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: