• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kostabosta - помощник
dobcho_vn написа:
В общото табло слагаш автоматичен крива С, а в апартаментното крива В.Даже бих ти препоръчал всички в последното табло да ги подмениш с такива, но с крива В.
Така в случай, на изключване ще изключи първо този с крива В, а ако е нещо по-дебело и този с крива С.
А как да тествам постановката без да товаря инсталацията? :?
FM STEREO - специалист
Слагаш един качествен автоматичен 55А това е 12,100kw и щом се включи и друг консуматор предпазителя ще изключва.
valentino76bs - майстор
FM STEREO написа:
Слагаш един качествен автоматичен 55А
Има ли? :)
moimoimoi - майстор
за имането има
моторна защита примерно на шнайдер 40-63ампера,нагласяш я на 55А :lol:
valentino76bs - майстор
dobcho_vn написа:
В общото табло слагаш автоматичен крива С, а в апартаментното крива В.Даже бих ти препоръчал всички в последното табло да ги подмениш с такива, но с крива В.
Така в случай, на изключване ще изключи първо този с крива В, а ако е нещо по-дебело и този с крива С.
Ще ми се да видя вече едно такова изпълнено табло с предпазители крива Б ама нейсе ...иначе всеки ги препоръчва :) сигурно щото са на двойна цена.
Предпазители крива B
Приложение:
При слаби токове на късо
съединение (генератори, дълги кабели и др.).
Технически характеристики:

Номинален ток: от 0,5 до 63 А при 30°С;

Крива на сработване:
магнитният изключвател сработва между 3 и 5
пъти номиналния ток In
valentino76bs - майстор
moimoimoi написа:
за имането има
моторна защита примерно на шнайдер 40-63ампера,нагласяш я на 55А :lol:
Има ама няма! И недей чи току виж изтрещял една такава в таблото!Ама няма опасност над 100 лева е :)
Само като чух 12 кв .проточен бойлер и ми прилоша....
dobcho_vn - специалист
Не на всяко нещо се вижда ползата веднага :wink:
FM STEREO - специалист
То има и друг вариант,проточният бойлер да се захрани с отделен кабел 10квадрата от таблото през АП63А обаче долу в таблото главният предпазител трябва да е с голяма стойност и така ще можеш да включваш и други консуматори без да ти изключва главният предпазител,но за да ти го сменят от енергото ще те накарат да пуснеш заявление за увеличаване на мощността,което не знам дали може да стане,доколкото знам максималната мощност е 9-12KW!
thinkpad - майстор
НЯМА вариант никакъв, за съжаление. Ще го кажа на кратко - бойлер на 12kW е над партидата. ЕРП въобще трябва да резне кабела за ползване на незаявено висока мощност. Никоя смяна на предпазител няма да помогне. За да стане работата и да работи стабилно, само за бойлера трябва да се отвори отделна партида. Това е.
Ще сменя бушони всякакви през месец и инсталацията все ще работи на претоварване. За битов абонат това е огромна консумация. И директна магистрала да пусне до електромера през главният предпазител, тоя електромер и предпазител трябва да издържат натоварването на бойлера, заедно с всички останали консуматори.
Не е предвидено да работи в този режим. Ще направи някоя беля с тази схема. Ще подпали входа с тези вложки, които им се стапя керамиката чак. Що керамиката се топи, сам си прави сметката.
FM STEREO - специалист
Да колега прав си,по скоро му трябва отделна партида,ще му станат два електромерите но пък няма да се притеснява от претоварване и да търчи час по час да включва предпазителя.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Проблем с автоматичен бушон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: