• 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 111
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
blazarov - помощник
Много полезен съвет - ще се възползвам. Благодаря!
thinkpad - майстор
Стиви написа:
Добре би било да сложиш там това
Тоя държач за предпазител не е за 230V мрежово напрежение.
blazarov написа:
Да и такива WAGO-та си взех - 773-173 2.5-6мм2 , но те са само за 3 проводника, така че с тях малко по-различно ще се получи свързването на всички консуматори...
Според мен ти е време за табло. Има такива за открит монтаж, въпреки че не са от най-красивите. Искаш доста работи на един кръг.
Много полезна тема. Браво!

По темата смятам, че наистина контактната площ е много важна. Ако пък сте твърдо решени да бъде с клеми, може да използвате Wago клеми. Много са удобни. Например когато слагах една коледна украса на 4 метра височина, използвах стълба и на високо ми беше много трудно да връзвам нещата с нормални клеми, а бях твърдо решен да е с клеми. Взех въпросните Wago клеми и всичко се получи много добре.
Забележка: ако използвате такива клеми, внимавайте да не отворите всичките входове едновременно, защото ще се разглоби.
Стиви - специалист
Freedom2015 написа:
...
Взех въпросните Wago клеми и всичко се получи много добре.
Забележка: ако използвате такива клеми, внимавайте да не отворите всичките входове едновременно, защото ще се разглоби.
К'о речи :shock: :shock: :shock: Слушам и не вярвам на очите си!
FM STEREO - специалист
:-D :-D :-D

Прикачен файл

10931302_1619823781579831_8380654651904670142_n.jpg
10931302_1619823781579831_8380654651904670142_n.jpg (11.91 KиБ) Видяна 2582 пъти
kabel96 - специалист
Аз не виждам нищо смешно или трагично.Не знам колко клейми сте ползвали но наистина като са отворени всички дупки отстрани малките зъбчета изтърват по някога и клеймата се разглобява.
Стиви - специалист
Е, наистина не са много. Може би само по 5-6 кутии 222-3 и 222-5. Няколко десетки пъти ми се е случвало да счупя лостче(та) , предимно на стари клеми, но никога не ми се е отваряла. Ако се отворят повече от две от кутия, бих върнал цялата кутия. Това НЕ е нормално.
Freedom2015 написа:
Не знам как ти го разбираш това, но на мен ми гарантира 100% сигурност за резултата, а не някаква вероятност!
thinkpad - майстор
Стиви написа:
..Няколко десетки пъти ми се е случвало да счупя лостче(та) , предимно на стари клеми, но никога не ми се е отваряла.
На мен един път ми се е случвало да се отвори при по-сериозно натоварване. То на самите пружинки вътре нищо им няма, но изолационният корпус се отваря. Те лостчетата са само да натиснат пружините, за да освободят. За това като че ли предпочитам push-click клемите пред тези с лостчето. Първо не могат да се разглобяват, т.е някой не може от незнание да направи глупост като да откачи някоя нула, докато бърника където не му е работата. Второ - вижда се до къде е влязъл проводника. Трето и не може да се разглобят по посоченият начин.
Whitesnake - специалист
Загряват ли се Wago повече от класическата връзка със спайка или лустер клема? Връзка с лустер клема ми е носила повече от 30А без проблеми.
bobko - специалист
Whitesnake написа:
Загряват ли се Wago повече от класическата връзка със спайка или лустер клема? Връзка с лустер клема ми е носила повече от 30А без проблеми.
https://www.youtube.com/watch?v=eg6VPucscxI
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 111

Тема "Кабелни връзки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: