електромера ми отчита:
1-нощна тарифа мери ел.енергия в киловат/час
2-дневна тарифа,мери ел.енергия в киловат/час
3-моментна мощност в ватове
4-дата
5-час
т.е. мери и мощност и ел.енергия
мощност x време = ел.енергия
DMN написа:elenmet, ако има с какво полезно да допринесеш в темата, моля, заповядай. Но, ако ще спорим за глупости, аз няма да участвамСори, пич. Първият ми пост в тази тема мисля че беше полезен, може би не и за теб. После ти почна да ме апострофираш, вместо да разсъждаваш по темата. Така че, ако смяташ да се изживяваш като цензор, почни първо със себе си..
TiratroN написа:Благодаря на всички ,които се включват в темата ми. Научавам доста нещаЗначи и при теб е стигнала такава лампа.
Консумацията на лампата ми трябва, защото по спецификация трябва да е 15 вата. Аз вътре виждам 5 светодиода ,които по сравнение с други светодиоди са си точно едноватови.
Докато си играх да пробвам , лепнах едно тиксо върху тях. Само със светлината от един диод, светеше по-слабо от диода на фара на велосипеда ми ,който е един ват (естествено без неговите рефлектори). Обаче после като махнах тиксото падна капачката на единия светодиод. И аз останах изненадан, че вътре беше едно такова ... меко като желе. Явно много съм се зачоплил че после тоя диод спря да работи.
Смених го с нов - едноватов.
Пускам лампата - ами той си свети като останалите. А уж те са по три вата... глупости на търкалета. Три ватов диод трябва да те ослепява.
Замислям се да измеря тока във веригата след цялата схема- директно разпоявам примерно плюса, вързвам го на ампермер и меря. После и волтажа , май беше нещо към 26 волта , смятам и готово. Имам консумацията на светодиодите. Сигурен съм че ще е 5 вата. Още ват за загуби от схемата и ей ми ги шестте вата дето ми ги показва ел. електромера.
mitakata написа:Няма какво да си играеш повече, пиши му, че ще му дадеш отрицателно мнение и се спазарете да ти върне парите или да ти прати 2-3 още лампи. Или направо му сваляй рейтинга.Не си играя, пращах му снимки, обяснявах каква е работата, но не е съгласена на половината пари. Отворих диспут, но той отрича- снимките не били добри. Мотае ме. Искам да приложа по-точни и неоспорими факти за да може да има нещо след като ескалирам диспута. Свалянето на рейтинта не го мисля - в крайна сметка и това ще стане
На мен така един тарикат ми върна половината пари за DVR - менте
TiratroN написа: Не си играя, пращах му снимки, обяснявах каква е работата, но не е съгласена на половината пари. Отворих диспут, но той отрича- снимките не били добри. Мотае ме. Искам да приложа по-точни и неоспорими факти за да може да има нещо след като ескалирам диспута. Свалянето на рейтинта не го мисля - в крайна сметка и това ще станеЩом отказва не си губи времето нито с рейтинги, нито с други снимки - ескалирай и набързо ще приключиш с предложение, което няма да можеш да откажеш
2v6, същата работа. Вътре на платката пише 5W, светодиодите са си направо по един ват всеки.
Днес видях 15 вата лампа V-tac в един магазин. Обаче димираща нямат такава .
Чудя им се - за чий дявол някой ще си вземе слаба димираща лампа. Ще я намалява да става по-слаба от слаба ли ?!?!?
Нали това е целта на димирането - вземаш лампа дето свети като 150 вата жична и я намаляш. Ако някой път нещо решиш да вдяваш - усилваш до крайПък те ми продават 10 ватови димиращи. Туй свети като 80 вата жична - полза от димиране никаква.
TiratroN написа: Пък те ми продават 10 ватови .... свети като 80 вата жичнаТо и това не се знае дали е вярно.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: