• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
moimoimoi - майстор
:?
електромера ми отчита:
1-нощна тарифа мери ел.енергия в киловат/час
2-дневна тарифа,мери ел.енергия в киловат/час
3-моментна мощност в ватове
4-дата
5-час

т.е. мери и мощност и ел.енергия
мощност x време = ел.енергия
elenmet - специалист
DMN написа:
elenmet, ако има с какво полезно да допринесеш в темата, моля, заповядай. Но, ако ще спорим за глупости, аз няма да участвам :) .
Сори, пич. Първият ми пост в тази тема мисля че беше полезен, може би не и за теб. После ти почна да ме апострофираш, вместо да разсъждаваш по темата. Така че, ако смяташ да се изживяваш като цензор, почни първо със себе си. :partyman:
DMN - майстор
Приятно прекарване в темата, аз повече нямам работа тук. :partyman:
TiratroN - специалист
Благодаря на всички ,които се включват в темата ми. Научавам доста неща :)
Консумацията на лампата ми трябва, защото по спецификация трябва да е 15 вата. Аз вътре виждам 5 светодиода ,които по сравнение с други светодиоди са си точно едноватови.
Докато си играх да пробвам , лепнах едно тиксо върху тях. Само със светлината от един диод, светеше по-слабо от диода на фара на велосипеда ми ,който е един ват (естествено без неговите рефлектори). Обаче после като махнах тиксото падна капачката на единия светодиод. И аз останах изненадан, че вътре беше едно такова ... меко като желе. Явно много съм се зачоплил че после тоя диод спря да работи.
Смених го с нов - едноватов.
Пускам лампата - ами той си свети като останалите. А уж те са по три вата... глупости на търкалета. Три ватов диод трябва да те ослепява.

Замислям се да измеря тока във веригата след цялата схема- директно разпоявам примерно плюса, вързвам го на ампермер и меря. После и волтажа , май беше нещо към 26 волта , смятам и готово. Имам консумацията на светодиодите. Сигурен съм че ще е 5 вата. Още ват за загуби от схемата и ей ми ги шестте вата дето ми ги показва ел. електромера.
mitakata - специалист
Няма какво да си играеш повече, пиши му, че ще му дадеш отрицателно мнение и се спазарете да ти върне парите или да ти прати 2-3 още лампи. Или направо му сваляй рейтинга.

На мен така един тарикат ми върна половината пари за DVR - менте
fox_vt - майстор
Тия светодиоди под прозрачното капаче имат нещо подобно на гел-силикон по скоро който фиксира и държи жичките за захранване на самия излъчвател.И аз така като тебе развалих един не беше с учебна цел ама така се получи :? Иначе имам две лунички 12 волтови едната е 4*1 ват другата е 3*1 ват познай коя свети видимо с просто око повече :-D
2v6 - майстор
TiratroN написа:
Благодаря на всички ,които се включват в темата ми. Научавам доста неща :)
Консумацията на лампата ми трябва, защото по спецификация трябва да е 15 вата. Аз вътре виждам 5 светодиода ,които по сравнение с други светодиоди са си точно едноватови.
Докато си играх да пробвам , лепнах едно тиксо върху тях. Само със светлината от един диод, светеше по-слабо от диода на фара на велосипеда ми ,който е един ват (естествено без неговите рефлектори). Обаче после като махнах тиксото падна капачката на единия светодиод. И аз останах изненадан, че вътре беше едно такова ... меко като желе. Явно много съм се зачоплил че после тоя диод спря да работи.
Смених го с нов - едноватов.
Пускам лампата - ами той си свети като останалите. А уж те са по три вата... глупости на търкалета. Три ватов диод трябва да те ослепява.

Замислям се да измеря тока във веригата след цялата схема- директно разпоявам примерно плюса, вързвам го на ампермер и меря. После и волтажа , май беше нещо към 26 волта , смятам и готово. Имам консумацията на светодиодите. Сигурен съм че ще е 5 вата. Още ват за загуби от схемата и ей ми ги шестте вата дето ми ги показва ел. електромера.
Значи и при теб е стигнала такава лампа.
Каква "спецификация" имаш?

И аз бях поръчал 15 ватова (5 диода по 3W). На кутийката пишеше 5x3W. На лампата нищо.

Видях че свети по-слабо от друга 12W. Измерих с ватметър - 5 цяло и нещо вата.
Като свалих капачката, на платката със светодиодите пишеше нещо на китайски и 5W.

С мерене на консумирания ток на електронни лампи може да се смята мощността с грешка между 100 и 1000 % :)
TiratroN - специалист
mitakata написа:
Няма какво да си играеш повече, пиши му, че ще му дадеш отрицателно мнение и се спазарете да ти върне парите или да ти прати 2-3 още лампи. Или направо му сваляй рейтинга.

На мен така един тарикат ми върна половината пари за DVR - менте
Не си играя, пращах му снимки, обяснявах каква е работата, но не е съгласена на половината пари. Отворих диспут, но той отрича- снимките не били добри. Мотае ме. Искам да приложа по-точни и неоспорими факти за да може да има нещо след като ескалирам диспута. Свалянето на рейтинта не го мисля - в крайна сметка и това ще стане :)

2v6, същата работа. Вътре на платката пише 5W, светодиодите са си направо по един ват всеки.

Днес видях 15 вата лампа V-tac в един магазин. Обаче димираща нямат такава .
Чудя им се - за чий дявол някой ще си вземе слаба димираща лампа. Ще я намалява да става по-слаба от слаба ли ?!?!?
Нали това е целта на димирането - вземаш лампа дето свети като 150 вата жична и я намаляш. Ако някой път нещо решиш да вдяваш - усилваш до край :) Пък те ми продават 10 ватови димиращи. Туй свети като 80 вата жична - полза от димиране никаква.
2v6 - майстор
TiratroN написа:
Не си играя, пращах му снимки, обяснявах каква е работата, но не е съгласена на половината пари. Отворих диспут, но той отрича- снимките не били добри. Мотае ме. Искам да приложа по-точни и неоспорими факти за да може да има нещо след като ескалирам диспута. Свалянето на рейтинта не го мисля - в крайна сметка и това ще стане :)

2v6, същата работа. Вътре на платката пише 5W, светодиодите са си направо по един ват всеки.

Днес видях 15 вата лампа V-tac в един магазин. Обаче димираща нямат такава .
Чудя им се - за чий дявол някой ще си вземе слаба димираща лампа. Ще я намалява да става по-слаба от слаба ли ?!?!?
Нали това е целта на димирането - вземаш лампа дето свети като 150 вата жична и я намаляш. Ако някой път нещо решиш да вдяваш - усилваш до край :) Пък те ми продават 10 ватови димиращи. Туй свети като 80 вата жична - полза от димиране никаква.
Щом отказва не си губи времето нито с рейтинги, нито с други снимки - ескалирай и набързо ще приключиш с предложение, което няма да можеш да откажеш :)
Аз не бях съгласен на по-малко от 2/3 компенсация (нали ми е пратил 5 вместо 15 W).
boilermania99 - помощник
TiratroN написа:
Пък те ми продават 10 ватови .... свети като 80 вата жична
То и това не се знае дали е вярно.
В началото за LED лампите се говореше че светят 10 пъти по- силно за единица мощност, от нажежаемите. Т.е. 10 ватова LED като 100 ватова жична. После, като дойдоха по магазините и хората почнаха да мерят, тоя коефициент взе да се сваля, и накрая четох един материал, че по-реалната стойност е 6:1 т.е. 10 ватова LED = 60 вата стандартна лампа с нажежаема жичка.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Измерване на консумация на LED лампа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: