Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DMN - майстор
А на какво разстояние от телевизора са хладилника и ключа в съседната стая(смутителите)?
Tisho - специалист
Провери ли кабела и буксата,казваш че си пробвал на ефирна телевизия,с каква антена? Ако е с вътрешна и сигнала е слаб,ще ти прекъсва.[/quote]

Със стайна антена,кабела и буксата са добре,но нямам идея как да измеря силата на сигнала.Апартамента има видимост към телевизионната кула.
Tisho - специалист
DMN написа:
А на какво разстояние от телевизора са хладилника и ключа в съседната стая(смутителите)?
Телевизора е върху хладилника,а смущенията стават от различни места.Точно в момента разбирам от дядото(бащата на жената),че не е гледал във външното табло какво е положението.Преди повече от година смениха електромера,възможно ли е там да има хлабава връзка?
Tisho - специалист
Съжалявам,но няма да мога да пиша поне 2 седмици,за което предварително се извинявам,но ако има някакви нови предположения нека колегите да не се сърдят,че няма отговор.
teves - специалист
FM STEREO написа:
Авторе,не си описал в какво се изразява това прекъсване,явно в телевизионният сигнал, ако си на кабелна телевизия с цифрови пакети,смени сплитера с такъв за цифров сигнал,старите сплитери за аналогов сигнал имат по голямо затихване и ако сигнала от кабелната ти е слаб е възможно да се появи прекъсване,когато се угаси крушка се получава искра от ключа,която е един вид електромагнитна вълна и оказва смущение в сигнала на телевизията ако той е слаб,при хладилника се появява от искрата появяваща се при затварянето на вратата му,тоест когато лампата в хладилника се изключва.Решението е смяна на сплитера,ако си на кабелна ги викни да си оправят сигнала,можеш да си сложиш усилвател,но доставчика на кабелната ти телевизия е длъжен да ти осигурява качествен сигнал.
Такова нещо ,като цифров и аналогов сплитер няма, дайте да не си изсмукваме от пръстите такива глупости,а да помогнем ако можем!!!
mironcho - специалист
Пробвал ли си да захраниш телевизора с удължител от друг контакт в същата стая или от друга стая, без да го местиш от мястото му?
Ако ефекта, с прекъсването изчезне - търси проблеми по разклонителните кутии в стаята или свързването на кабелите в таблото, въпреки, че пишеш, че инсталацията е в ред.
При мен на една линия са телевизор, хладилник, миялна, микровълнова и кафе машина. ТВ-то не реагира на включване/изключване на каквото и да било.
hrpankov - специалист
......човеко рече дека д'уе седмици ке му мисли....
FM STEREO - специалист
teves написа:
Такова нещо ,като цифров и аналогов сплитер няма, дайте да не си изсмукваме от пръстите такива глупости,а да помогнем ако можем!!!
Имах предвид сплитер с ниско затихване!
antonioven - специалист
Няма никаква необходимост да ровиш по контакти, табла, предпазители и прочие.
100 процента това е електромагнитно смущение, провери сплитера и коаксиалният
кабел. Може да ти прозвучи като шега но увий временно цифровият приемник
с алуминиево фолио и виж дали ще изчезни проблема.
mironcho - специалист
antonioven написа:
Няма никаква необходимост да ровиш по контакти, табла, предпазители и прочие.
100 процента това е електромагнитно смущение, провери сплитера и коаксиалният
кабел. Може да ти прозвучи като шега но увий временно цифровият приемник
с алуминиево фолио и виж дали ще изчезни проблема.
antonioven, Човека е написал по-напред, на два пъти:
Tisho написа:
Здравейте,на кабелна съм с цифров приемник,преди малко изключих кабелната и пуснах на ефирната,като разкачих кабелите от приемника и сложих една антена,но проблема остава.Прекъсването е все едно когато пуснаха в началото цифрова ефирна и вали дъжд,картината се размазва и застива,нещо подобно е и при мен,но само за секунди и се оправя.Пробвах и с друг телевизор,но пак същатата работа.
и
Tisho написа:
По горе споменах,че пробвах на друг телевизор и без кабелна,а на ефирна с антена,но проблема си остава.Осветлението е на отделен предпазител,не съм споменал,че проблема е от поне една година,но аз не живея в този апартамент и не съм обръщал внимание,но сега се наложи известно време да съм тук и наистина е малко неприятен проблем.
:!:

Тема "Странен проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: