• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
рибарят - помощник
Junak написа:
Е, в това вече не можеш да ме убедиш. :)
Няма нужда да убеждавам, просто си е факт, а срещу фактите не се рита.
radius - майстор
hidrazin написа:
Измислил съм. Комбинация от три пръста с преобладаващ среден. :-D
:partyman:
Признай си, че си го сложил на колата да ти намаля разхода с 30% и заедно с устройството в запалката ги докарваш до 50%. Кой ти ги дава :lol: .

рибаря, май си се заблудил. Фактите не са в твоя полза.
hidrazin - майстор
Също така не се рита и срещу това, че сътворяването на такова недоразумение е нерентабилно и неизгодно във всяко отношение.
radius написа:
Признай си, че си го сложил на ...
Признавам. Сложил съм ги на един варел на са ми на лесно и с тях си събирам болтчета, пирони ...
рибарят - помощник
petromaniq написа:
Къде е този магнетрон 1500-2000W. Аз знам че са по 700-900W max. Турнете толкова ватове "бързоварче" в чаша вода(ако влезе) и да видим къде водата ще заври по-бързо :-D
Някъде гледах за ватовете, в момента не мога да се сетя. Но дори и въпросните 700-900W max.не може да се сравняват със ватовете от бързовар, бързоварът е по бавен. Имам бързоварче 700 вата, но загрява едно и също количество вода, по бавно отколкото във микровълновата. В микровълновата целият обем вода се загрява едновременно, докато това не е така при бързовара или анодният му аналог. Четох за действието на микровълните, те трябва да са в резонанс, това поставя и моите питания, как се постига този резонанс. Знам че не е проста работа, и едва ли ще се захвана да го правя, но все пак, всяка информация ще е от полза.
рибарят - помощник
рибаря, май си се заблудил. Фактите не са в твоя полза.
Ми пробвай и ще се убедиш сам, за колко време ще заври вода с бързовар и микровълнова при еднаква мощност. Това е предимството на микровълните че загряват в целият обем, и става по бързо, не случайно микровълновите печки са изобретение на германците през втората световна война. На война няма много време за затопляне на войнишката супа :)
шоп - майстор
рибарят, повярвай ми, ако имаше хляб в тази работа отдавна щеше да има знаещи и можещи хора, които да са наясно и да правят тези неща. Разбира се би имало и фирми, които ги произвеждат масово и в магазините щеше да ги има.
Тани - модератор
Ето ти формулата за загряване на произволно количество вода:

E=4184.V.(T1-Т0),
където V e обема на водата ,в литри,
(T1-Т0) е повишението на температурата, в градуси
Е - необходима енергия за загряване, в джаули, за Wh, делиме на 3600 (1h = 3600s).

Както виждаш, какъвто и начин да избереш, ще ти е необходимо едно и също количество ЕНЕРГИЯ , независимо от мощността или пък източника на тази енергия. Може да а затоплиш и с пламък на запалка, просто времето ще е по-дълго , колкото е по-малка мощността.
hidrazin - майстор
рибарят написа:
...не случайно микровълновите печки са изобретение на германците през втората световна война. На война няма много време за затопляне на войнишката супа ...
В това няма нищо вярно. Това че микровълните могат да затоплят храна е открито случайно от Пърси Спенсър през 1946-та.
Тогава при експерименти с магнетрон в джоба му се разтопява едно шоколадче. :-D
gogo7777 - майстор
Ето ти формулата за загряване на произволно количество вода:........
Тани, нали казваше, че за тая сметка трябва да има похлупак и врътки на огнището, инак не излиза уравнението :lol: . Джаули и киловати заминават в небитието....вместо да откриваме топлата вода, трябва да открием похлупака :lol:
pipilica - майстор
Ся не знам колко е истина но все пак е интересно да се прочете.
http://www.macmep.ru/magnetron.htm
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Микровълнов бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: