• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
титикака - напреднал
Здравейте ,

Имам следния проблем ;

на две места имам 2 двойки девиатори - на единия кръг девиатори имам около 400вата диодна лента с 2 трафа , а на другия кръг девиатори имам 12 трафа с по маломощна лента и приблизително 350вата лента разпределена на трафовете!
Та проблема е , че за период от 6 месеца до около една година ми залепва първия девиатор като това се случва и на двата кръга девиатори, разбира се по различно време но принципа е един и същ!

При самото включване на ключа , за да светне лентата се чува сериозно пукане , точно както пука зарядно на лаптоп и измерихме 17А консумация на ключа с дс клещи! За сега не мога да поръчам по мощни ключове 20А защото има минимална поръчка от 20броя и ми трябва някакво алтернативно решение , та идеи приемам всякакви .... Конгактор ли някъв реле ли да се сложи и къде ... :?: :?:
hidrazin - майстор
Какви са трафовете на залепващия ключ?
:partyman:
титикака - напреднал
12те трафа, мисля че бяха МW Минуелски от по 30 вата всеки конвенционални, докато другата конфигурация е с два 1 ния е 320 и един 150 ватов в комбинация със димер и 4 усилватели .... До колкото си спомням всичко беше закупено от Амара лайтнинг .

12 волта са трафовете!

Ssd rele ще свърши ли работата ? :?
Последна промяна от титикака на пон апр 06, 2015 7:14 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Какви са тези "Минуелски" трафове? Аз такава марка не познавам! Какво разбираш под конвенционални?
hidrazin - майстор
Това не са конвенционални трансформатори а електронни. Конвенционалните са такива:

Изображение

Ако беше с такива, нямаше да имаш въпросния проблем. При електронните първоначални пик е много голям докато зареди кондензаторите.
Решение - контактори, релета, SSR или каквото друго за по-голям ток ти хрумне.
moimoimoi - майстор
я опиши схемата по подробно

ключовете комутират 220 волта или 12 волта dc ?
защото казваш че сте измерили 17ампера dc което явно означава че сте прекарали 12 волта през ключа,а трафовете в паралел ли са 12-те волта?
титикака - напреднал
:-D мерси за пояснението за конвенционалните трафове!

Инак иЗмерихме 17тина ампера консумация на ключа със ампер клещи (дц клещи) а не че сме измерили 17а на 12 волта dc :) схемата си е нормална девиаторна с прекъсване на фазата 230волта!

А ssd къде да го монтираме ...имам голямо желание да е при самия ключ, но не знам нула от де ще му докарам само тъй като до едната разпределителна кутия няма достъп ....

А ако успея да снабдя 20а ключ дали ше иЗдаяни или и той ше каталяса по някое време без реле?
moimoimoi - майстор
бъркаш AC и DC ама карай.

на ключа щом имаш фаза значи там ти е променливото напрежение и то се означава с AC
правото напрежение 12 волта след трафовете се отбелязва с DC.

ако имаш достъп до трафовете/а би трябвало да имаш/ можеш там да сложиш контактор или SSR реле,но пък ще трябва да намериш друга фаза /директна/ която не минава през ключовете

SSR не може да го навреш при ключовете понеже едва ли ще има място,трябва ти нула, нужен е и радиатор за охлаждането му
титикака - напреднал
Наясно съм кое как се означава, но явно не съм се изразил правилно :)

За съжаление обаче няма достъп до трафовете , но мисля че ще успеем да намерим директна фаза и нула , за да подкараме ssr релето! А момента с охлаждането ще го помислим и него !

Мерси за идеите! :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "DC трафове и диодна лента карат девиаторите да залепват???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: