Моето мнение, е че процесите в акумулатора са тип електролиза и затова времето трябва да е повече от част от секундата.Прилагам и моята схема, която е авторска и е с много добри резултати. Съжалявам Virtuozo но е без релета, но ако искаш специално за тебе, ще я направя с релета и ще стане с по-малко елементи и по лесна за реализация. Времето за заряд/разряд опитно с кондензаторите на мултивибратора С1 и С2. Дано съм ти бил полезен.
Virtuozo написа: fantom -65 амперчаса акумулатор който се зарежда 5 минути с ток 5 ампера а после се разрежда една минута с ток 1 ампер(толкова е тока на 10 ватова крушка) и това продължава циклично да речем един час математиката показва че сбора на разреждането е около 10 минути с ток един ампер а един такъв акумулатор просто няма да я усети тази крушка без да имаме и на предвид че през това време 50 минути ще се зарежда.Ако един автомобилен акумулатор виждаше зор с 10 ватова крушка за 10 минути то тогава щеше да е немислимо да си пуснем радио при спрян двигател а за пускане на аварийки 4х21вата при повреда в колата щеше да е световен мит!aми лошо обясняваш може би, или аз, или използваме термини в които виждаме различен смисъл.
с това премигване за по 1-5минути не ми е ясно каква е целта?
по твои сметки: 5мин с 5 ампера за 65Ач са 4,6С - което е странен режим за заряд, защо точно такъв си избрал не мога да гадая.
Идеята на обаждането ми е да ти посоча че от гледна точка на акумулатора не се прави така.