Предстоеше ми замяна на табло с автоматични предпазители. Реших да купя такива на Шнайдер. Обаче след разходка в един магазин се блъсках с няколко интересни "марки" на цени по 2-3-4лв. Искам да попитам някой имал ли е опит с тях, просто ми е интересно на какво качество са тези автоматични предпазители. Също така видях предпазители на Легранд от 2 типа, с на пръв поглед еднакви параметри, но различни цени. Разликата беше в нюанса на цвета на палчетата. И двата бяха на 6000А ток изключвателна способност. На едните има надписи и под, и над палчето, а на другите има само под палчето. Във Викиват съм попадал на някакви Nante, Muliity9, Wemark и подобни. Общо взето се чудя струва ли си риска да се занимава човек с всякакви марки от този тип, освен ако не се цели икономия, както често правят в строителството или рискът е неоправдан и най-често с неприятни резултати и е по-добре да се придържа човек към Siemens, Eaton, Legrand, ABB, Schneider, GE и някои други и в най-лошият случай Chint. Аз вече съм закупил Шнайдер C16, C20, C25 колкото са ми необходими. И другото е - Има изостанали бройки български предпазители АЕЗ, които уж са по лиценз на AEG.
Моля за впечатления, приятели. Благодаря предварително.

Моля за впечатления, приятели. Благодаря предварително.