• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Иван Златев - специалист
Здравейте,попадна ми един трансформатор но не съм много сигурен къде точно му се подава захранване,ето няколко снимки:
Изображение
Изображение
Изображение
Мисля че трябва да е на 4 или 5 и на 1,но не съм сигурен,ще ви бъда благодарен за помоща която искам.
hladnia - специалист
Иван Златев написа:
Мисля че трябва да е на 4 или 5 и на 1,но не съм сигурен,
Да хубаво е да пита човек преди да направи белята.
На етикета е дадена и схемата №1 и4 220в ,1и 5 240в :partyman:
Иван Златев - специалист
Мисля да пусна на 1 и 5,вкъщи напрежението е към 230 волта
profesionalist_wood - майстор
Ммм мисля си за разделителен трансформатор....220 на 220.Яд ме е че го подарих ама...
shadow__01 - майстор
Пиша тук за да не пускам нова тема за една дреболия.
Искам да попитам нормално ли е трансформатор 450-500W(сърцевината е около 26см^2) да има ток на празен ход 0,25A? Измервано е с обикновен мултицет без True RMS. Активна ли тази енергия или реактивна. Консумира ли се или уреда отчита грешно?
При свързана лампа последователно тока е по-малък(0,18A) и не свети като за 50W.
Andri01 - майстор
Струва ми се ,че е доста ,но зависи как е навит и ярема как е. Бръмчи ли на П.Х.?
shadow__01 - майстор
Andri01 написа:
Струва ми се ,че е доста ,но зависи как е навит и ярема как е. Бръмчи ли на П.Х.?
Навит е фабрично. Изобщо не бръмчи. Идеално тих е въпреки, че леко е ръждясал.
Andri01 - майстор
Ако го оставиш включен на п.х. за около 30-40мин. и не загрява видимо,значи е ОК.
shadow__01 - майстор
Andri01 написа:
Ако го оставиш включен на п.х. за около 30-40мин. и не загрява видимо,значи е ОК.
Това ще го пробвам утре, но тази мощност 40-50 вата консумира ли се или само се отчита от уреда?
DMN - майстор
shadow__01 написа:
но тази мощност 40-50 вата консумира ли се или само се отчита от уреда?
Само с ватметър може да разбереш каква е активната мощност на празен ход. Виж съседната тема за косинус фи.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за трансформатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: