Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
БайТанас - специалист
amal написа:
Голямо тенджере с диам. 40 см. и височина 35 см. Бърка се 3 ч. до отмаляване плюс пръскането от което изгаря кожата. Това се повтаря 3-4 дни за цялата челяд, която чака на опашка. И кто почне болката в ръцете, почваш да мечтаеш за моторче. #-o
Още когато мелиш доматите прецеждаи смляното през цедилка сашита от тензух водата от доматите изтича и резултата е по гъсто пюре след това вариш половин час вярваи ми всяка година така я правим лютеницата . Не ти трябват никакви двигатели редуктори и т. н.
amal - напреднал
Ползвам доматено пюре за по бързо изпарение.
bobyi - помощник
Junak написа:
bobyi написа:
.....Ако ползваш по бърз двигател най- простия редуктор е един обикновен сачмен лагер - двигателя на вътрешната черупка - бъркалката на външната
Я обясни по-подробно тоз вариант, че ме заинтригува
Ами много просто, ако с вала на двигателя въртиш вътрешната черупка, външната ще се върти с по-малка скорост защото е с по-голям диаметър. Движението са осъществява чрез сачмите, не може да буксува
fox_vt - майстор
bobyi написа:
Junak написа:
bobyi написа:
.....Ако ползваш по бърз двигател най- простия редуктор е един обикновен сачмен лагер - двигателя на вътрешната черупка - бъркалката на външната
Я обясни по-подробно тоз вариант, че ме заинтригува
Ами много просто, ако с вала на двигателя въртиш вътрешната черупка, външната ще се върти с по-малка скорост защото е с по-голям диаметър. Движението са осъществява чрез сачмите, не може да буксува
:lol: :lol: :lol: #-o :prayer: :prayer: това никога няма да се сетя [-o<
amal - напреднал
Според мен при товар външната черупка няма да се върти защото ще боксува на сачмите
fikata - майстор
:-D Това трябва да се запише със златни букви в бисерите на сайта.
Революция в кинематиката. Как чрез търкалящи лагери се променя предавателното отношение на обороти и се предава въртящ момент.
:wallbash:
romanpm - майстор
Редукторът според мен трябва да е с подходяща за този съд сателитна изходна ос която да "обхожда" дъното иначе ще останат загорели участъци :)
bobyi ти си връхТЪ :lachtot:
bobyi - помощник
romanpm написа:
Редукторът според мен трябва да е с подходяща за този съд сателитна изходна ос която да "обхожда" дъното иначе ще останат загорели участъци :)
bobyi ти си връхТЪ :lachtot:
Идеята не е моя. Прочетох я в руските списания. А знаете че по-голям от руския слон нема!
amal - напреднал
Системата вече я направих, сега чакам да се появят евтини чушки. Лопатката отдолу е дървена летвичка с диаметъра на дъното, вързана шарнирно за да обхожда добре дъното. Освен това съм монтирал една тръба около 300 гр. за тежест Единствения проблем според мен ще е дали при сгъстяване на лютеницата ще е достатъчна мощността на моторчето да върти. И дали 1 оборот за 4 секунди ще е достатъчен и понеже лопатката е двукрила- 1минаване за 2 сек.
Въпреки това по съвет на един колега във форума, отидох в магазина на 50 м след завода за автом. гуми в Илиенци и там се предлагат всякакъв размер редуктори с намаляване оборотите от 1:12 до 1:50 и може би и повече. Освен това предлагат и зъбни колела с различен диаметър и силиконови вериги за зъбчатките. Това можеше да бъде моето решение.
А знае ли някой как се определят оборотите на един мотор, когато не го пише на етикета? Може би мога да отида някъде да ми ги измерят електронно?
swetlio - специалист
http://www.youtube.com/watch?v=nMEXHZ82kL4
малко е поостаряла темата - но пък сезона за лютеницата наближава :)
Ето едно решение за лютеницата - моторче от чистачки и захранване от комп+малко дървенийки....
:?

Тема "Помощ за особен мотор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: