• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Морозов - специалист
ОК, =D>
kcom - помощник
Морозов написа:
Точно на фазомера показва,иначе на допир бие леко :shock:Само когато работят бие
Това се случва най-често при прекъсната нула или лош контакт на нулата някъде по трасето между консуматора и ГРТ (главното разпределително табло). Освен това казваш, че проблемът е налице и при комшиите по същия начин! От всичко изписано до тук изводът е че на таблото, което е общо за теб и комшиите ти има лоша връзка на нулевия проводник. Ако Нямаш достъп до това табло, потърси този, който има- ако е енерго, енерго, ако е друг - друг!
jordanvass - майстор
ivanovbg написа:
По добре викни от енергото да си го оправят. Техен е проблема!
Ей тоя въпрос се оказа малко спорен. И при мен така - съвсем слабо се усеща, но бие ток. Меря напрежението при товар вкъщи - 190V. Викам EVN. Отварят таблото на улицата, мерят след електромера - 230. Затварят и си тръгват, не бил техен проблемът. Тяхната отговорност била до изхода на електромера. Нататък съм аз. Оказа се, обаче, че нулата за таблото е хваната от една клема горе на стълба, а нулата за къщи - от друга. И тая другата проблемна. Е как сега аз да спра тока на цялата махала, да се кача горе на стълба. който си е на енергото, и да си оправям клемата? В крайна сметка го оправиха, но на приятелски начала, тихомълком. Така че тая отговорност до изхода на електромера е доста разтегливо понятие.
ivanovbg - майстор
jordanvass написа:
ivanovbg написа:
По добре викни от енергото да си го оправят. Техен е проблема!
Ей тоя въпрос се оказа малко спорен. И при мен така - съвсем слабо се усеща, но бие ток. Меря напрежението при товар вкъщи - 190V. Викам EVN. Отварят таблото на улицата, мерят след електромера - 230. Затварят и си тръгват, не бил техен проблемът. Тяхната отговорност била до изхода на електромера. Нататък съм аз. Оказа се, обаче, че нулата за таблото е хваната от една клема горе на стълба, а нулата за къщи - от друга. И тая другата проблемна. Е как сега аз да спра тока на цялата махала, да се кача горе на стълба. който си е на енергото, и да си оправям клемата? В крайна сметка го оправиха, но на приятелски начала, тихомълком. Така че тая отговорност до изхода на електромера е доста разтегливо понятие.
Тихомълком, защото като нищо си могъл да ги осъдиш. Тея жици те са ги монтирали и са неправилно. Те са изнесли и електромера от къщата. Нали преди е бил вътре? Може и за неверни сметки да претендираш поради неправилен монтаж.

:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "ЕЛЕКТРО-МИСТЕРИЯ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: