• 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 94
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Trakehner1 - специалист
С автоматичен обхват са бавни, но ако си вземеш Fluke или Hioki, ще видиш, че може и да са бързи. От изкл. положение и поставени сонди, при включване 179-ката ми не се замисля изобщо, а поне от това, което виждам от клипчета, Hioki са още по-бързи ( 4252 серия и нагоре, които са произведени в Япония. Иначе имат едни евтини, по 100-на лева, дето произлизат от някой гараж в Тайван ).

На кои Fluke платките идват от Uni-T? 15 и 17В+ може би? Има ревю на такъв от Дейв от eevblog, качеството на платката и цялостният вид нямат нищо общо с Uni-T и повърнята, която изсипват в обилни количества. Всъщност, не казах в предходния сип ост, че не могат да правят качествени платки, а че не го правят. :)
dyaneff - майстор
В клиповете на Дейв, когато разглобява UNI-T се вижда какво им е качеството. Brymen са с автоматични обхвати и са бързи без да си измислят нищо.
nikolov333 - майстор
+1 за dyaneff..купих си Brymen 257s по негова препоръка и освен, че е бърз и точен..с позлатени сонди и много добра защита и е Made in Taiwan :idea:
П.П.Uni-T според мене правят платките за някой брандове защото им дават добри цени и приемлива точност, но никой от тези брандове не ползва техните защити и конектори..
Brymen продават готови изделия на други брандове, които слагат името си върху уреда без притеснение.. :partyman:
nikolov333 - майстор
valentino76bs написа:
250лв. охаа
205 понеже го взех на фирмата ми и е без ДДС.. :!: и реално е с около 40 лв. по-скъп от еквивалентен модел на Uni-T , но с по-добри защити и т.н.за мен си струва да се купи защото все пак мери електирески параметри а тока е заслужил уважението ми :lol:
dtmf - специалист
Trakehner1 написа:
С автоматичен обхват са бавни, но ако си вземеш Fluke или Hioki, ще видиш, че може и да са бързи.
Почнахме от Brymen и Extech, а взехме да ги мерим с Fluke.
Към днешна дата имам 187; 83III;87III;116 и всички са много бързи в сравнение с китайски марки.

Кой extech е добър? За мен високите им модели са Vichi от 20 USD във защитен корпус , давам му още 20 USD заради корпуса.
Trakehner1 - специалист
Hioki 4252 го има на три места в Англия на цена около 195лв. Няма мА обаче. Въпреки това, винаги бих взел него пред кенефите на Uni-T. Някои модели Extech се произвеждат от Brymen, но не всички. Вторият остава лидер цена/качество и няма никаква база за сравнение с Uni-T. Някои други, включително доста модели на Amprobe, се правят от Appa. Един пост по-горе го е казал най-точно - тока му е спечелил достатъчно уважение, за да си играе с калкулатори преработени да мерят ток.

Има още едни не-лоши - Sanwa - от Сърбия могат да се вземат на доста изгодна цена, около 160-на лева, но не доставят до България, трябва ви човек в Сърбия. За съжаление са произведени в Тайван, а моите впечатления не са добри от продуктите произведени там. Всъщност, бих предпочел китайско производство, което обаче не се продава от български търговец 100 пъти пред Тайванското. До сега са ми минали през ръцете мултиметри, два, вложки за гедоре, отвертки, RLC метър, зегер клещи, поялници, два - долнопробно качество, което по форумите често е превъзнасяно, може би от хора без достъп до що годе средно-читави инструменти. Разбира се, всеки сам си решава, тъй че не налагам мнението си на никой.
Avas_co - майстор
Тук разни хора и мен ме "подведоха" и взех, че си поръчах един Brymen 257s.
Днес си поиграх малко с него, и много ме радва играчката.
Определено си личи, че е кадърно направен мултимера.
Бързи бушони на Сиба виждах на не лоша цена във Викиват.
nikolov333 - майстор
Честито..заслужава си! :partyman:
Avas_co - майстор
nikolov333 написа:
Честито..заслужава си! :partyman:
Благодаря. :partyman:
Не, че и аз не можех да карам с уред за 20 лева като повечето ми колеги, ноо... аз обичам да се радвам на това, с което работя.
Пък и последно на няколко пъти се облещвах от това, което ми показваше не баш най-ефтиния Мастеч MS2108 .
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 94

Тема "Купуване на Мултицет-какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: