Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Попитах защото така и си мислех че ще е за осветление.
Избрания вариант не е удачен - часовете на изгрев и залез се менят плавно през цялата година.
Демек ще се наложи често да променяте настройките за да не свети през деня или да не се е включило, макар и да се е стъмнило.
Пък и цената въобще не ми се коментира.
По-правилното щеше да е поставянето на едно фотореле.
Примерно някакво такова:
http://www.lesibg.com/product.php?ProductID=254
Или друго. На пазара има разнообразите.
Така щеше да направите нещата напълно автоматични и то на по-ниска цена.
:partyman:
Andri01 - майстор
Обикновен часовник за 6лв, фотореле / изненадващо ,но работи от почти 10г-кутийка с една дупка само,без никакви настройки:)/, часовника -настроен: включване към 17ч. и изключва към 02ч.Лятото,като е светло-часовника пак си сработва към 17ч.,но релето се включва към 20ч.
kolev_k - специалист
Потърси си часовник за електромер phonotronica.Два модела са,единия има функция за управление на улично осветление с ежедневна автоматична корекция на включване и изключване в часа на изгряване и залязване на слънцето+допълнителни настройки от-до.Ако познаваш някой от енергото ще ти го подари.Като сменяха електромерите им останаха много такива.Пак е за DIN-релса но е по-широко-67mm. Ако проявиш интерес ще опитам да намеря и да ти пратя.
valentino76bs - майстор
Фоторелето е най удачния избор за такова осветление,последните години съм монтирал доста и преките ми наблюдения са следните :ако искате за нещо обикновено и не толкова прецизно релета до 20/25 лева вършат прекрасна работа ако искате прецизна работа то от 100лева нагоре са!Бях монтирал едно реле със точно такива променящи се времена според меридиана, паралела изгрева, залеза, хороскопа бля бля ....отначало бе плацебо ефекта но после аут и реле на шнайдер 140 лева!
kalpev - специалист
Добре де, нали е детска градина. Едва ли женицата има избор в момента как и с какво да бъде изградено правилно осветлението. Тя само използва изграденото вече.
morska.7, завърти на ръка диска надолу цял оборот. По този начин ще видиш (и чуеш) в колко часа е настроено да се включва и изключва осветлението. Като стигнеш до часа на включване, с нещо тънко бутни секторчетата на диска едно по едно наляво докато не се изравнят с 17:00ч. После завърти диска докато стигнеш 6. За изключване ги бутни надясно докато се изравнят с 06:00ч (предполагам, че са настроение за 07:00ч до сега). Всички секторчета от 06:00ч до 17:00ч трябва да са надясно.
След като настроиш времената на включване и изключване, пак с въртене надолу сверяваш и самия часовник за часа в момента по белия показалец-стрелка. Едно деление е 15 минути.
morska.7 - помощник
Момчета много сте любезни, имаме един техник, който.... не ми се коментира, отказа да дойде и от инат няма да го викна повече :), не е проблем мога да закупя фотореле, обаче той ми беше казал, че не може да се постави- ел.таблото се намира точно под стълбището на входа на детската градина- как да обясня няма прозорец стаята с таблото, така е строено 1979г. и че няма как да се сложи фото.....затова се мъча :) Но много сте мили отивам долу да пипам :)
Andri01 - майстор
За кой град става въпрос?
morska.7 - помощник
Ахтопол :)
Направих каквото ми описахте ,дори го настроих /мисля :) /за 14-14.30 да се включи , за да видя дали нещо направих все пак :)
Andri01 - майстор
Sorry . Ако беше по близо,бих го направил.
morska.7 - помощник
не се включиха, момчета стоеше си на 14ч. както сверих часа- не са се завъртяли? в инструкцията по-горе която ми пуснахте възможно ли е ,има ли батерия,това нещо да не би тя да е за смяна? защото се чува щракане и светват лампите значи си работят, и още бялото щифтче горе вляво е на позиция между кръгчето с часовник/ AUTO/ и I / ON/ Като го дам на ON се включват лампите къде трябва да сочи.
ще ви уморя :)

Тема "таймер за време" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: