• 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 216
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sstefanov - майстор
В банята ми студената вода на чешмата е свързана така поне от 15г. Много е удобно като спрат водата. Въздух взима от топлата вода на душа и системата работи перфектно.
kozl - майстор
Много хитро като резервен обем и много глупаво като забравиш да напълниш бойлера с вода преди да се включи да грее.
sstefanov - майстор
Така е, трябва да се внимава.
todortv - майстор
И аз така съм направил преди доста години.
Проблемът е, когато се забрави отворен топлия кран и дойде водата..... :-D
Това какво общо има с ел. абсурдите? :?:
DMN - майстор
kozl написа:
Много хитро като резервен обем и много глупаво като забравиш да напълниш бойлера с вода преди да се включи да грее.
С такъв кран(за източване) беше и вкъщи(сега съм с друг бойлер и не е така), явно е било практика навремето, и при спиране на водата си е удобство. При спряла вода проблемът(за мен) е по-скоро в крана, който спира входящата вода към бойлера, а той ще се наложи да се спре когато не работи така наречения "възвратен" клапан, за да не се върне водата във водопровода. А иначе, ако всичко е наред, когато дойде водата, бойлера ще започне да се пълни сам(не се налага ние да го пълним) и нагревателя няма да остане на сухо, въпреки че ще се образува въздушна възглавница, но тя ще бъде високо горе.
П.П. Колегата е добавил и забравянето на топлия кран , тогава едно изтичане на вода ще почне, дано не сте отишли на почивка някъде :-D
PCL82 - майстор
Такъв каран съм сложил и на моя бойлер на вилата за източване през зимата. Сложил съм изпразнителен кран и на топлата тръба, защото тя би останала пълна ако не се източи отдолу. Не ползвам стандартни канелки, защото вътре се задържа вода и при замръзване може да ги спука. Сложил съм едни стари канелки тип "бибер" които нямат този недостатък. Може и със сферични кранове.
todortv - майстор
A, водата под нивото на "студената" тръба?
Andri01 - майстор
Тя е прекалено малко,за да направи поразия,даже и да замръзне.
gogo7777 - майстор
Водосвет на ГРТ :lol:
Прикачен файл:
889.jpg
nv952 - майстор
gogo7777 написа:
Водосвет на ГРТ :lol:
По скоро е за "малко весели картинки" отколкото за тук :?
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 216

Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: