• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Kaloyany - помощник
Здравейте,

Имам проблем с ел мрежата в офиса - сградата е доста стара и предполагам, че това е една от причините.

На въпроса - имам монитор със сигнален кабел с дължина 10 м, който върви по кабелен канал, заедно с други кабели - още един сигнален за друг монитор, един звуков от микрофон, един звуков кабел за колонки, 1 USB кабел и един, по който върви електричество - с димер на бюрото и близо до въпросния монитор, контролирам осветлението в друга стая. С всичките тези кабели, контролирам неща, които са в другата стая :) Общо, всичките кабели са заедно в кабелния канал около 5-6 м. Когато започна да въртя димера, за да контролирам силата на осветлението в другата стая, монитора при мен изгасва - димерът трябва да е изцяло включен или изцяло изключен, за да показва монитора сигнал. Сменях монитора, но няма разлика; освен това нищо друго не се влияе от димера и всички кабели са екранирани. За съжаление не мога да сложа кабелите да вървят отделно един от друг. Пробвах да ги раздалеча на около 20-30 см, но отново няма разлика. Има едно място, където отново се събират - дупка в стената, за да минат в другата стая.

Също, когато пускам или гася осветлението в същата стая, в която съм (от ключа на стената) монитора изгасва за секунда. :)

Как да отстраня влиянието на димера върху на монитора? За съжаление не мога да преместя нито едно от двете.

Благодаря предварително,
Калоян
hidrazin - майстор
Силовият кабел за димера няма работа при останалите кабели.
Евентуално може да пробваш като смениш кабела на димера с някакъв такъв:
https://vikiwat.com/liycy-kabel-4h1.html
Оплетката на кабела естествено трябва да бъде заземена или занулена.
Другия вариант - няма да димираш.
:partyman:
MIRO_073 - майстор
А от къде е захранен монитора?
Kaloyany - помощник
Монитора е включен с 3 последователни разклонителя в контакт на стената. Осветлението е включено също с щепсел към контакт на стената, но в другата стая и на различен бушон (ако това има значение).

А някаква идея защо когато пускам или гася осветлението в същата стая, в която съм (от ключа на стената), монитора изгасва за секунда?

Мерси,
Калоян
iliya_i - майстор
Kaloyany написа:
Монитора е включен с 3 последователни разклонителя в контакт на стената. Осветлението е включено също с щепсел към контакт на стената, но в другата стая и на различен бушон (ако това има значение).

А някаква идея защо когато пускам или гася осветлението в същата стая, в която съм (от ключа на стената), монитора изгасва за секунда?

Мерси,
Калоян
Този монитор неизвестен модел ли е? Може би има етикет на задния панел. Да не си случил на модел с датчик за осветеност?
Kaloyany - помощник
Монитора е при мен, аз светвам и гася в другата стая. Пробвах с друг монитор и е същото, смятам, че е от кабелите...но как да избегна влиянието на силовия върху другите...
stivemaster - майстор
Я да погледам отговорите и аз че при мен в момента в който плазмената горелка пали мониторите гаснат за около 2 сек. и пак светват.Мониторите са нови АОК19 и НР19 .Пробвах със доста стар Филипс при него само се мести изображението с около 10мм.
MamaMy - майстор
При мен в сервиза досега съм изредил сигурно 10 монитора за собствена употреба и поне 1000 за ремонт. Получава се ефекта на загасване на монитора при включване на станцията за горещ въздух. Със сигурност смущението не идва през захранването, а през комуникационния кабел. Ефекта се получаваше по-слабо изявен при старите ЦРТ монитори. Те бяха по-добре екранирани, а и самите кабели бяха по-добри. Колкото по-нов монитор слагам , толкова е по-изразен момента. В момента има едно Сони което е доста нов модел и определено е най-зле откъм защита от смущения.
MIRO_073 - майстор
А какво е осветлението, което включваш и което влияе на монитора-LED, конвенционално, луминисцентно за димиране...
Kaloyany - помощник
Миро, две крушки с нажежаема жичка по 40w се контролират от димера. Осветлението, което е при мен и монитора гасне, когато го пусна, са две големи луминисцентни лампи с по 4 пури.
  • 1
  • 2

Тема "Силови и сигнални кабели - заедно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: