Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
evil - специалист
"И що не четете какво е писал човека?" пропуснал съм приятелю , по-спокойно
"И що не четете какво е писал човека?" - пише се "защо"------"що" е на село в кръчмата
hidrazin - майстор
Ами като си пропуснал се казва - извинете!
А що реши че съм ти приятел? :-D
:partyman:
evil - специалист
На теб ли да се извинявам бе приятелю?
hidrazin - майстор
Не на мен а на питащия.
А по-спокойно нали знаеш на кого ще викаш? На някой у вас.
И не ми се напъвай на лични. Това дето си ми го писал сега върви да го кажеш на мама.
:partyman:
P.S. Ще помоля някой да разчисти тук от глупости.
evil - специалист
И ако се напъвам , какво?
dslpowr - специалист
moimoimoi написа:
и още нещо
ако нагревателя е сцепен,има пробив е опасно да се ползва понеже част от тока минава през корпуса на бойлера а от там където намери за по лесно
О, да. Никакво ползване. То и преди докато работеше го спирахме, докато сме в банята
dslpowr - специалист
Очаквам че ще отнеса само негативни коментари за тоя пост (заради второто изречение), ама така стоят нещата. След седмица игра с бушоните (защо съм седял 1 седмица така... ми да кажем, че всеки си има причини :) ), днеска свалих бойлера. Няма такова източване. Тия 50 литра ми се видяха 500. Свалянето и то беше един малък панаир... Както и да е. Резултат след свалянето и разглобяване: Като оставин на страна, че изкарах 2 кила боклуци отвътре(което явно е нормално), нагревателя е позеленял и СЦЕПЕН, ама не просто цепнат, ами едно 5 см сцепен на спирала. Стана 100 часа и всички магазини бяха затворени, та утре ще видим има ли или не такъв нагревател. В средата има една тръба, в нея влизат 2 кабела като тръгнах да ги вадя, се оказа че всъщност са свързани с една медна спиралка и една медна тръбичка. Излезнаха разделени, така ли са си били или са били съединени по някакъв начин. Освен нагревателя и въпросната тръбичка, има и още една тръба. Цялата е в едни гаден сиво-зеленикакъв "налеп". Какво може да е това? Дали е анодна защита или...
zz_stefanov - майстор
Извинявай, но от стената ли си го свалял. Като си смениш нагревателя, после пъхни двете кабелчета обратно в тръбата, това са сондите на терморегулатора и термичната защита. По добре викни специалист да ти го монтира, че освен да те удари тока, може и да гръмне :)
dslpowr - специалист
Не от стената. В ей тоя шкаф е. (В една от прикрепените снимки.) То ясно, че ще се помотая още малко и ще се "обадя на приятел" :)
За сондите питах в магазина - трябвало да се сложат в определен ред. Първо "тръбичката" - да влезне до край, после "спиралката" да седи под тръбичката. Та, смених реотана, почистих фланеца от разните му там гадости, сложих уплътнението и стигнах до връзването на кабелите. И тука- греда. Защо имам повече кабели от колкото места къде да ги свържа?
Прикачен файл:
Шкаф1.jpg
Ясно е, че няма да рискувам излишно и ако не мога да се оправя, ще звъня на приятел електротехник, да ми помага (да се чете: да ги свърже той ) ама все пак да се пробвам.

Прикачен файл

Кабели1.jpg
fikata - майстор
Гледам последната ти снимка и виждам,че има и схемичка за свързването.
Трудна ли ти е за разчитане?

Тема "Бушона на бойлера пада след 1 минута работа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: