• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Скоро размразих моя хладилник МРАЗ 250 след което отказа отново да замразява. Чува се обаче че амоняка циркулира и отзад тръбите се затоплят КАКВА Е ПРИЧИНАТА ДА НЕ ЗАМРАЗЯВА
hidrazin - майстор
И десет теми да нацвъкаш и десет теми да оспамиш тоя хладилник си е пътник.
:partyman:
kuger - майстор
Мраз 250 и амоняк? И си го обръщал?
kuger написа:
Мраз 250 и амоняк? И си го обръщал?
дааааа обръщах го
lovech2001 - специалист
:-) Ако хладилника е с компресор и си го обръщал :abschied: :furz: може да си му видял сметката тотално, обръщали са се само старите Мраз БЕЗ компресор. Старите компресорни като ги обърнеш или дори да ги сложиш легнали на неправилната страна и може да им напълниш изпарителя със масло .... и до там. Новите имали някаква защита уж за поставяне в легнало положение за транспорт, но колко работи...
lovech2001 написа:
:-) Ако хладилника е с компресор и си го обръщал :abschied: :furz: може да си му видял сметката тотално, обръщали са се само старите Мраз БЕЗ компресор. Старите компресорни като ги обърнеш или дори да ги сложиш легнали на неправилната страна и може да им напълниш изпарителя със масло .... и до там. Новите имали някаква защита уж за поставяне в легнало положение за транспорт, но колко работи...
е защо работи тогава смисъл чува се циркулиране и тръбите отзад затоплят компресора също си работи нормално единствено не замръзва регулатора за температурата също работи нормално
Andri01 - майстор
това,че върти компресора,не значи,че работи! той си върти,но ако имаш запушване някъде в изпарителя или по тръбите на охладителя ,фреона не върви и до там!?
kuger - майстор
Качил си по системата масълце, явно. Спри го, изчакай около денонощие да се оттече, та търси къде си изпортил системата /пробив, разместен датчик на терморегулатора/.
вас
вт мар 15, 2011 10:20 ammeraklia написа:
Здравейте, първо да се извиня ако темата ми не е за този раздел. Марката е е х-100 80 литров от завода Антон Димитров ( с Амоняк ) остават ми 2-3 месеца в квартирата за да се измеся, а той издаде багажа:( мой си е и сега го мисля ко да го правя. Проблема е следният : Камерата е студена само от горната среда, но не достатъчно за да се замрази, Бях го оставил празен за няколко дни и камерата се замрази само от горната страна, но като го напълних с продукти и сега не може да замрази камерата. Мисля си че може да е в термостата, но не съм сигурен. Въртя го, но ситуацията не се променя. Може ли нещо с амоняка да е станало и това да е причината. Дайте ми някакви съвети какво да направя. Благодаря предварително :)
вас
вт мар 15, 2011 10:20 ammeraklia написа:
Здравейте, първо да се извиня ако темата ми не е за този раздел. Марката е е х-100 80 литров от завода Антон Димитров ( с Амоняк ) остават ми 2-3 месеца в квартирата за да се измеся, а той издаде багажа:( мой си е и сега го мисля ко да го правя. Проблема е следният : Камерата е студена само от горната среда, но не достатъчно за да се замрази, Бях го оставил празен за няколко дни и камерата се замрази само от горната страна, но като го напълних с продукти и сега не може да замрази камерата. Мисля си че може да е в термостата, но не съм сигурен. Въртя го, но ситуацията не се променя. Може ли нещо с амоняка да е станало и това да е причината. Дайте ми някакви съвети какво да направя. Благодаря предварително :)
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с стар хладилник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: