Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Скоро размразих хладилника си МРАЗ 250 , след което същия не ми замръзва. Чува се обаче ,че амоняка циркулира. Тръбите отзад се затоплят и компресора работи.
hidrazin - майстор
МРАЗ 250 не е с амоняк. Щом не замръзва причините може да са две - изтървал фреон или заминал компресор.
И двете не са за "направи си сам" освен ако не си хладилен техник.
А след това дето си направил:
http://forum.napravisam.bg/viewtopic.ph ... 61#p763196
обръщане и блъскане по тръбите, сега с чиста съвест вземи го обърни още веднъж и го изхвърли. :-D
:partyman:
hidrazin написа:
МРАЗ 250 не е с амоняк. Щом не замръзва причините може да са две - изтървал фреон или заминал компресор.
И двете не са за "направи си сам" освен ако не си хладилен техник.
А след това дето си направил:
http://forum.napravisam.bg/viewtopic.ph ... 61#p763196
обръщане и блъскане по тръбите, сега с чиста съвест вземи го обърни още веднъж и го изхвърли. :-D
:partyman:
чува се че се циркулира в тръбите и ,че отзад тръбите се затоплят. Компресора също работи и това се чува. Ако фреона е заминал защо тръбите отзад се затоплят
petromaniq - специалист
Ми оговори си сам на въпроса. Ако отзад се затоплят - отпред трябва да се охлаждат. Нещо наблюденията ти не са точни - изтекъл фреон, липса на работещ газ, който след втечняване да се изпарява.С пр**ня боя не става. И въздуха като си помпиш гумите се загрява, ама гумите не замръзват.
petromaniq написа:
Ми оговори си сам на въпроса. Ако отзад се затоплят - отпред трябва да се охлаждат. Нещо наблюденията ти не са точни - изтекъл фреон, липса на работещ газ, който след втечняване да се изпарява.С пр**ня боя не става. И въздуха като си помпиш гумите се загрява, ама гумите не замръзват.
Дати кажа вътре в хладилника усещам особена миризма.Затоплят се тръбите отзад ама не силно ,тоест до степен на леко затопляне. Струва ли си да го правя хладилника
petromaniq написа:
Дати кажа вътре в хладилника усещам особена миризма.Затоплят се тръбите отзад ама не силно ,тоест до степен на леко затопляне. Струва ли си да го правя хладилника
petromaniq - специалист
Фреона не мирише. Най вече да си усетил миризмата на маслените изпарения. Може само да се гадае. Хладилен техник само ноже да даде диагноза и епикриза. Ако си спукал камерата при "размразяването" и ако хладилника е на години..по-добре втора у-ба работещ.

Тема "хладилника МРАЗ 250 не ми замръзва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: