• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
milefox - помощник
Когато монитора работи картината е перфектна ,няма никакви нюанси на розово или на други цветове в краищата на екрана.Огледах и големия кондензатор и той е в перфектно състояние.Нещо ме навежда на мисълта че има или слаба връзка някъде или е проблема в захранването,защо работи само като е студен , а след като позагрее тогава изгасва,хм.Ако беше в подсветката или матрицата нямаше ли изобщо да не светва?
petromaniq - специалист
Я пробвай на работещ "изгаснал" да светнеш от много близо с фенерче - имитация на частична подсветка ще се види ли нещо. Пусни някой клип за да има динамика в изображението.
MamaMy - майстор
Проблема според мен е в подсветката. Инвертора се гаси като загрее. Смени кондензатора в неговото захранване. Ако не се оправи, напиши кои чипове използват в схемата, за да ти кажем как да изключиш защитата за проба. Има и вариант с външен инвертор да палиш лампите една по една за да видиш как светват. Колегите вече ти предложиха с една здрава лампа да пробваш да сменяш една по една лампите за да си покаже коя е дефектната.
milefox - помощник
Благодаря ви за отношението по моя въпрос,като направя горепосочените операции ще пиша пак.
  • 1
  • 2

Тема "монитор syncmaster 920nw - проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: