Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vankata09 - помощник
Здравейте, имам проблем с готварска печка Diplomat DPL BM 20 CE MXTS.
Проблем : слаба фурна ! всичко става мноооого бавно и почти варено вместо печено.
Мои действия : беше гаранционна - носих я на лицензираният сервизен техник, защото смятах че не е наред термостата. 2 пъти !
" Било всичко ОК" според него . Вкъщи - пак същото - слаба фурна. Ядосах се и реших - когато и мине гаранцията - разглобявам я ( имам ел.техн. образование ) и го сменям сам . него или с по силни нагреватели. Днес започнах ..и спрях ! свалих само задния капак , защото гадовете като са я сглобявали- последно са сложили с силикон керамичния плот и има няколко болтчета, до които не мога да стигна (засега) за да я разглобя нацяло .... та светнах с фенер да видя модела на термостата и какво да видя : беше NT242 BO / P1219A3 3 C , нещо подобно на този
http://www.electricalsales.co.uk/new-wo ... -200c.html
и на него си пише за 60- 200 градуса целзий , а на врътката на печката отвън е до 275 гр.

имам два въпроса : 1. това с градусите нормално ли е ?
2. някой знае ли лесен начин за разглабяне на тая шибания ?

п.с. нямам електронен термометър със дистанционен сензор, иначе щях да си я измеря ..(
moimoimoi - майстор
e ako на терморегулатора пише че е до 200 градуса как очакваш да направи 250-275градуса?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Единственият ми опит с Diplomat е една печка, която веднага върнахме, защото с едно копче управляваше всичко. Или котлон или фурна. Та не бих се учудила дипломатично да пестят от всичко
Все пак, регулаторът може да е за 200, ако е разположен някъде, където дига 200, при 275 във фурната. Какъв е нагревателят?

Тема "ТЕРМОСТАТ за готв. печка Дипломат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: