• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 20
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Wishmaster-ruse - специалист
Аз ще ти предложа това. Слагам и линк към производителя им.
http://www.ledosvetlenie.dir.bg/_wm/dia ... 46&dflid=3

Прикачен файл

index.jpeg
index.jpeg (58.23 KиБ) Видяна 20694 пъти
Lyuben_K - напреднал
Благодаря за препоръката, Wishmaster-ruse :) . Аз, ползвам в нас няколко такива (в момента 5 бр, в бъдеще и повече) и още нямам изгорели.
За съжаление Светодиодите още са скъпички, и да се използва подобна крушка е икономически изгодно за места където лампата често се пуска и гаси (това поврежда енергоспестяващите лампи с луминисцентна тръбичка, но не и светодиодните), места където лампите светят продължително, но не се изисква силна светлина (25-40W крушки с нажежаема жичка) - например градинско и нощно осветление на заведения, непрекъснато светещо осветление :-D .

Някой ако се интересува от енергоспестяващи крушки със светодиоди, може да пише на:

ledosvetlenie@dir.bg
Харалампи - специалист
Здравейте колеги,

Можете ли да ме светнете, защо ми примигва енергоспестяващата крушка. Обстоятелствата са следните - монтирана е в хола, където има две линии за "полюлей". Фазата беше на резбата. Смених мястото на фазата във фасуката и вече е на калаената пъпка, ама пак примигва, съвсем лекичко около 3-4 см от спиралата. Мисля че ключа прекъсва фазата ама не съм съвсем сигурен. Вчера в тъмното го правих и ми беше много притеснено.
Bobivan - специалист
Намигва ти да я смениш с нова в скоро време....
Elmon - помощник
astor написа:
В момента в МЕТРО има намаление на OSRAM около 7лв, за 4000ч живот. Аз взех две такива за тест. Светят добре и ме радват. Да видим колко време ще изкарат. При мен са включени в девиаторна схема и явно има някаква отечка, че ги видях да светят на тъмно, но проблема явно си е при мен.
Нямаш утечка,просто девиаторните ти ключове сигурно са с лампичка.Махаш лампичките и спират да светят в тъмното :)
Харалампи - специалист
Bobivan написа:
Намигва ти да я смениш с нова в скоро време....
Чисто нова е. Наистина обаче имам глин лампичка на ключа. Интересно в кухнята имам също енерго спестяваща и ключ с глин лампа ама не премигва. Да не би да е от модела на лампата?
mitcd - специалист
През глим лампата минава напрежение което зарежда електролитния кондензатор в електронното запалване на лампата .Проблема се решава като се сложат в паралел на крушката кондензатор 100nF/400V и съпротивление 1М
Харалампи - специалист
Това съпротивление 1М един Ом ли е или ...? Иначе благодаря за инфото. Мисля да пробвам.
Trifun - специалист
Харалампи написа:
Това съпротивление 1М един Ом ли е или ...?
Един мегаом !
Или 1 000 000 ома - както предпочиташ :wink:
mitcd - специалист
Да един МегаОм е! Ако сложиш 1 Ом ще стане много интересно като светнеш лампата :evil:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 20

Тема "Компактни луминесцентни лампи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: