Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
johnity - напреднал
Здравейте. Имам проблем със дясното стъкло на колата ми. Колата е Рено Клио II - 2004г. - Дизел.
Когато давам надолу неиска да тръгне прозореца и като натисна бутона за нагоре и след това надолу тръгваше - но след време отказа да слиза и в момента немога да го отворя нито от шофьорската страна нито от към пътника. Моля за помощ.
gnt69 - майстор
Отваряш вратата гледаш стъклото върви ли в каналите ако върви почваш да сменяш наред , първо ключа после мотора. Без отваряне няма да стане. :partyman:
toolegittoquit - майстор
Съмнява ме, че механизмът, особено ако е с жила, се е повредил - жилата са се разнищили. Другият вариант са прокъсани кабели между вратата и колонката или проблем с ключа.
sts - специалист
Проверка на буксата /куплунга/ за връзка на проводниците между вратата и купето.Много често има прекъсване на проводниците или окислени контакти от попаднала вода.
todortv - майстор
Бутоните на шофьорската врата.
johnity - напреднал
Проверка на кабелите е много трудна за осъществяване много са наврени. Днес свалих бутоните и замерих ключовете за нагоре и надолу - те са добре - утре мисля да видя машинката на прозореца. Възможнж ли е машинката да не иска да слиза надолу при условие че занагоре я чувам да работи?
kozl - майстор
Възможно е. Имаш ли "комфорт"модули или съклата се движат само докато е натиснат бутон?
Бутоните задават поляритета. Като се разменят полюсите двигателя върти наобратно.
Като разкачиш кората на вратата измери с пробна лампа или волтмер на ел.двигателя достига ли напрежение при натискане на бутоните. И съответно променя ли си поляритета при режим нагоре/надолу.
Проблема, който си описал в 1 пост по-скоро прилича на механичен, отколкото на прекъсната ел.връзка.

Тема "Съвет ми трябва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: