Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
cbfinvent7 - помощник
kozl написа:
Този диод би трябвало да е жълт и означава, че има задържан бутон. Би следвало като откачиш жицата от клема 4 да загасне.
той свети (примигва) само докато се натиска ключа когато се пусне ключа, е изгаснал(изгасва)...
cbfinvent7 - помощник
малко нова информация и следващ въпрос:
- взех за проба друго реле - същия резултат пали 1-2 пъти и после не иска. - върнах го...
- в момента, като натисна бутоните 1-2 пъти и задържа за няколко секунди релето включва, въпроса е че това ще е до време предполагам и ще спре окончателно.

да имате някакви идеи други евентуално да сменя това реленце вътре SUN2415 с някое друго и ако да с какво? дали ще има ефект?
И дали е възможно LED крушките да го бъркат релето и заради това да залепва?

Какво мислите по темата/въпросите?
Andri01 - майстор
Пробвай. Смени LED крушките с обикновени и ще видиш.
krasi92 - майстор
С какво реле смени това дето дава проблеми
FM STEREO - специалист
Измери тока протичащ през релето,ако е над номиналният му,значи има закачени ''гости" за осветлението!
petromaniq - специалист
Не може да остава напрежение в енергосп. или диодни лампи. Иначе ако тръгнеш да сменяш такава и пипнеш изводите на фасунгата - яко ще те тресне. Има си на всички гасящ резистор от порядъка на 470 К. Пробвай автомата настолно с 1 лампа, че и без(какво общо има автомата с лампите, освен релето). Вероятно е нещо по схемата.
kozl - майстор
cbfinvent7 написа:
малко нова информация и следващ въпрос:
- взех за проба друго реле - същия резултат пали 1-2 пъти и после не иска. - върнах го...
- в момента, като натисна бутоните 1-2 пъти и задържа за няколко секунди релето включва, въпроса е че това ще е до време предполагам и ще спре окончателно.
да имате някакви идеи други евентуално да сменя това реленце вътре SUN2415 с някое друго и ако да с какво? дали ще има ефект?
И дали е възможно LED крушките да го бъркат релето и заради това да залепва?
Какво мислите по темата/въпросите?
Ти съвсем ме обърка. Взел си за проба друг стълбищен автомат АС-5, който наричаш реле или си сменил релето в съществуващия АС-5?
- След което включва пали 1, 2 пъти и после не иска да......... КАКВО??? Да пали или не иска да гаси :rolleyes:
- тука къде е проблема включва трудно от бутоните или блокирва със залепнал контакт на релето, което си писал в първия пост :rolleyes:
Изобщо от до тук написаното аз не мога да се ориентирам какъв ти е проблема. Ако трудно включва от бутоните откачи 4 и с мост към нулата 3 имитирай натиснат бутон. Ако автомата работи нормално търси причината към бутоните и свърващите им проводници. Ако релето на автомата залепва и осветлението не гасне, добавяй контактор и добави АП към осветлението с мощност съответстваща на сумарната на осветителните тела.
hristo3 - помощник
Малко късно но нека и аз да споделя малко опит със стълбищните автомати. Любител - електротехник съм и моля да бъдете снизходителни към работните ми схеми.
Релето INTIEL АСЕ - 1 е българско от завод за електроника Поморие. В „Щаинбергер” се продава за около 12 лв с гаранция 2 год. Два броя вече работят 4-5 години без проблеми, като изключим постоянното светене при блокирал ключ-бутон и ключ-бутон с глим- лампа. Чак след 5-тата година започнаха от време на време да залепват контактите, поради това, че по-млади „специалисти” махнаха контактора, защото им „бръмчал”/???/. Казах им да купят ново за да не сменят крушки често и да не плащаме „осветление” през деня. Предлагам ви да опитате, защото според мен това е най-сполучливото реле от този ценови клас.
За блокирал ключ-бутон проверявам (при обезточена верига - изключен бушон) с омер на моя ключ-бутон - ако има верига, то някъде има блокиран ключ, или монтиран "модерен" ключ-бутон с глим-лампа.
hristo3 - помощник
hristo3 написа:
Малко късно но нека и аз да споделя малко опит със стълбищните автомати. Любител - електротехник съм и моля да бъдете снизходителни към работните ми схеми.
Релето INTIEL АСЕ - 1 е българско от завод за електроника Поморие. В „Щаинбергер” се продава за около 12 лв с гаранция 2 год. Два броя вече работят 4-5 години без проблеми, като изключим постоянното светене при блокирал ключ-бутон и ключ-бутон с глим- лампа. Чак след 5-тата година започнаха от време на време да залепват контактите, поради това, че по-млади „специалисти” махнаха контактора, защото им „бръмчал”/???/. Казах им да купят ново за да не сменят крушки често и да не плащаме „осветление” през деня. Предлагам ви да опитате, защото според мен това е най-сполучливото реле от този ценови клас.
За блокирал ключ-бутон проверявам (при обезточена верига - изключен бушон) с омер на моя ключ-бутон - ако има верига, то някъде има блокиран ключ, или монтиран "модерен" ключ-бутон с глим-лампа.

пп Нещо не мога да закача схемите....
mironcho - специалист
hristo3 написа:
Малко късно но нека и аз да споделя малко опит със стълбищните автомати. ...
Я разкажи как установяваш че има модерен ключ-бутон с глим-лампа с помощта на омМер?

Тема "Стълбищен автомат въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: