Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте.

Искам да питам, как може да се удължи кабела за IPTV, който идва от switch-a към STB-то? И ако може, ако се удължи с 2 метра, ще се влоши ли картината, звука и т.н?
velas - специалист
По-добре смени целия кабел.
Не мога, кабела е вкопан, и няма как да го прекарам наново....
simplex написа:
Удължавай го с бърза снадка за левче и пач-кабел готов от магазина и край. Нищо няма да му стане, освен ако не е на пределната дължина. На IPTV носещ протокол е UDP. Няма вариант да се влоши картината или звука - това не е аналогов сигнал, това е цифров сигнал. Или ще работи, или ако дължината на кабела е твърде голяма - няма да работи.
Имай предвид, че всяка една връзка/снадка намалява ефективната дължина на кабела с 5-10метра. Ако кабелът не е на ръба и дължината му до суича е малка, няма да имаш ядове. Проблем можеш да очакваш само ако разстоянието до първият до теб суич е от порядъка на 85-90метра. :)
Мерси много :) като цяло в момента кабела е дълъг 6 метра, и искам още с метър-два да го увелича. Ще направя так, надявам се качеството на телевизията на оператора да не се влоши.
marian1 - майстор
:lol: Понеже и аз съм с такава тв, и не ми стигна кабела, нямам клещи, букси и не ми се чака....аз си го снадих "временно" :lol: :lol: :lol: от 1 година чрез пресукване на цвят по цвят :lol: никакви разлики в качеството - дължината на лан кабела е към 10м. не ми стигнаха 50 см .... хах ... а сега няма вадене този кабел. От временно ще остане постоянно :lol: :lol: :lol:
marian1 - майстор
ами аз всеки съм изолирал доволно с изолирбанд ... да се надявам че няма да е скоро.... щото смяната няма да е приятна!

Тема "Въпрос удължаване кабел на IPTV" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: