Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DundyTheCroc - майстор
Я вземи снимай таблото и един контакт с махната капачка да видим "майстор" какво точно е направил.
yyayya - помощник
DundyTheCroc написа:
Я вземи снимай таблото и един контакт с махната капачка да видим "майстор" какво точно е направил.
направил съм си всичките контакти както трябва в целия апартамент с 3те кабела (земя , нула и фаза ) където им е мястото.... няма двупроводен контакт никъде ....,излишно е да убеждавам някой със снимки .

Обаче още на първия контакт който свързах - при тестване фаза/земя с пробна лампа предпазителя ми изключи и то при откачена земя от таблото !! така че някъде кабелите явно са били съединени още преди да започна да монтирам контактите .

не искам да засяга никои тук на тема майстор , но явно този преди мен не е направил нещо като хората
DundyTheCroc - майстор
То хубаво работи, ама къде са вързани заземителните проводници в таблото? Никой никого не обижда, ти имаш проблем, ние се опитваме да помогнем.
krasi92 - майстор
Снимки контактите да ги видим как са изпълнени и таблото също.Май нещо контактите ще са по объркани от майстора.
FM STEREO - специалист
Вероятно в таблото някой самозван майстор ти е свързал земното(масата) на едно място с нулата.Дай снимка на таблото,както ти казаха преди мен в таблото трябва да има две шини,едната нулева и другата земно.
8180 - майстор
Още в първия си пост по темата се постарах да наблегна на важните неща (червено).
Питащият ако иска да се обижда, но сам звучи некомпетентно и несвързано:
1. Откачил е защитната нула (земя) за да определи работната, но не знае как да я върне.
2. Отговорът на въпроса къде е била би прояснил значително (напълно) нещата.
3. Кой все пак разкачи защитната нула?
4. Твърди, че с пробна лампа м/у фаза и защитни пластини пада ПРЕДПАЗИТЕЛ!? - доста съществено е предпазител или ДТЗ, ако не са комбинирани.
5. Става явно, че не му е докрай ясно като какво трябва да идва от главно табло в апартамента. Дори и ДВУПРОВОДНА ДА Е ЛИНИЯТА ("свързани земя и нула"), пак може да се изпълни читаво апартаментна инсталация, защитена с ДТЗ.
6. Сърди се на снимки, а все още И не казва (или не му е ясно), че ДВЕ "занулителни" шини СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ (писа се от много колеги).
7. Опитвал е да пробва дали работи ДТЗ с откачена земя!?
8. Търси "ТОЧНОТО ГНЕЗДО" за входната земя - ако имаше две шини все щеше да се "светне" откъде я е откачил, ако го е правил той.

Мисля, че всякакви бъдещи съвети са ОПАСНИ, предвид горното и самонадеяният отказ да се вникне в дадените досега такива. :?
yyayya - помощник
8180 написа:
Още в първия си пост по темата се постарах да наблегна на важните неща (червено).
Питащият ако иска да се обижда, но сам звучи некомпетентно и несвързано:
1. Откачил е защитната нула (земя) за да определи работната, но не знае как да я върне.
2. Отговорът на въпроса къде е била би прояснил значително (напълно) нещата.
3. Кой все пак разкачи защитната нула?
4. Твърди, че с пробна лампа м/у фаза и защитни пластини пада ПРЕДПАЗИТЕЛ!? - доста съществено е предпазител или ДТЗ, ако не са комбинирани.
5. Става явно, че не му е докрай ясно като какво трябва да идва от главно табло в апартамента. Дори и ДВУПРОВОДНА ДА Е ЛИНИЯТА ("свързани земя и нула"), пак може да се изпълни читаво апартаментна инсталация, защитена с ДТЗ.
6. Сърди се на снимки, а все още И не казва (или не му е ясно), че ДВЕ "занулителни" шини СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ (писа се от много колеги).
7. Опитвал е да пробва дали работи ДТЗ с откачена земя!?
8. Търси "ТОЧНОТО ГНЕЗДО" за входната земя - ако имаше две шини все щеше да се "светне" откъде я е откачил, ако го е правил той.

Мисля, че всякакви бъдещи съвети са ОПАСНИ, предвид горното и самонадеяният отказ да се вникне в дадените досега такива. :?
опасни са съвети от някои чел недочел ....... като гледам точките 4,5,6... и заключението предпочитам такъв майстор да не ми влиза в къщата. Между другото всичко е ок вече !!
yyayya - помощник
FM STEREO написа:
Вероятно в таблото някой самозван майстор ти е свързал земното(масата) на едно място с нулата.Дай снимка на таблото,както ти казаха преди мен в таблото трябва да има две шини,едната нулева и другата земно.
Да така беше.
Благодаря за информацията и поясненията тъй като за пръв път ми се налагаше да правя нещо по такава инсталация.
p.v.x - майстор
yyayya написа:
8180 написа:
О
Между другото всичко е ок вече !!
Цялата ти тема , по същество е опасна.
И аз не му разбирам , но нямаш ли хубава , ама наистина хубава земя(заземяване) , забрави за ДТЗ.

И вместо да спасиш темата , ти просто реше да заключиш , че вече всичко е Ок.
Другите дето се пънаха да ти помагат , да си гледат работата(да го дух@т).

:rock:
hidrazin - майстор
yyayya написа:
опасни са съвети от някои чел недочел ....... като гледам точките 4,5,6... и заключението предпочитам такъв майстор да не ми влиза в къщата. Между другото всичко е ок вече !!
И какво им е на точки 4,5 и 6 ? Много са си правилни.
Кое е О.К. ? Елементарната култура изисква да споделиш какъв е бил проблема.
:partyman:

Тема "маса на таблото при дефектнотокова защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: