Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
iliya_i - майстор
dodimarkov написа:
На стълбището лампата е на стената. Гледах за стенни плафони, но са все тип тавански за 360° - или аз не съм намерил?
"Стенния плафон" се нарича "аплик", но са със 180 гр. сензор, защото се предполага, че никой няма да дойде през стената :-D
http://www.lightshop.bg/index.php?route ... ct_id=1351
dodimarkov - помощник
Брех досега им казвах и на двата вида аплиции, а то ква била работата.

Тия стенните доата грозновати. Има симпатични, но х50лв [-X

Чудя се как ли ще стои плафон на стената, малко като противопожарна сирена #-o но може да го изместя и на тавана, заради девиаторите ще трябва да се сменят кабели така или иначе.

Утре ще взема решение, но съм съгласен с теб. Ако ще има сензори, то по-добре плафони - а и икономията на 4 ключа от които два девиаторни са цената на един плафон. Благодаря за съветите.
dodimarkov - помощник
И така да затворя темата.

Закупих 3бр плафони и ги постави на двете стълбищни площадки и стълбището.

Благодаря на колегите за идеята. Определено е по-елагантно решение от прекарването на отделни кабели за датчици и т.н.

След един ден функциониране съм доволен. Имат добър обсег и светят добре за коридор. Инсталират се изключително лесно, подава се фаза и нула (земя ако има за корпуса) и това е.

Колегата се оказа прав за девиаторите. Не намерих от къде са пуснати кабелите и не успях да подам постоянна нула - фаза вече си имаше, явно инсталацията е била сгрешно изградена. Пуснах нов проводник.

:partyman: :rock:
FM STEREO - специалист
Щом е функционирало всичко не е била грешно изградена,ти не си знаел къде да търсиш :partyman:
Duke_BG - специалист
във входа (5 етажа) замостихме стълбищния автомат и сложихме на всеки етаж такива лампи
стълбището е доволно криво , но въпреки това лампата на етажа ме хваща още на междинната площадка - т.е. ме посреща светлина от междинната площадка като през това време още свети и етажа който съм напуснал .

разхода падна тройно (нямаме асансьор)
за година избихме инвестицията само от тока ....

НО !! не слагай обикновенни крушки повече от 25 вата на ФАСУНКА - изпичат се датчиците и трябва да купуваш нов датчик за 11 лв

с LED лампи няма такова загряване.
Т.Н. Енергоспестяващи (луминисцентни) не вършат работа - не издържат дълго на такъв режим на работа (включване за кратко )
dodimarkov - помощник
Да, датчика който харесах беше 15лв и с прекарване на повече кабели реално можех да изградя система от два датчика и три лампи, но като направих равносметка при положение че трябваше да купувам и плафони - до сега крушките стояха на фасунка и парче кабел, осветителните тела с датчик са по-изгодно и елегантно решение при мен.
С 2 датчика щях да дам около 80лв при повече къртене и прекарване на кабели - единия девиаторен ключ, от който ми трябваше нула се оказа, че не се знае от коя разклонителна кутия е хванат.
С осветителни тела, с датчик ми излязоха 75 с кабела.

На тях пише максимално натоварване 40w. Вероятно при различните модели носят на различно натоварване, но х1 крушка led 10W свети повече от доволно, даже може 7w да сложа за проба, а 10w да ги преместя в някоя стая.

Както каза баба ми: Като плевенска вила е така - разталкувано: като вила на плевенчанин в балкана.
FM STEREO - специалист
dodimarkov написа:
единия девиаторен ключ, от който ми трябваше нула
В девиаторният ключ не може да има нула,освен ако не е обърнато,фазата да е директно на крушките, а нулата през ключовете! :partyman:
nokoniko - специалист
FM STEREO написа:
dodimarkov написа:
единия девиаторен ключ, от който ми трябваше нула
В девиаторният ключ не може да има нула,освен ако не е обърнато,фазата да е директно на крушките, а нулата през ключовете! :partyman:
И аз така си мислех, докато не попаднах на това. Имаш и двете/ фаза и нула едновременно на двата ключа/ :supz: :supz: :supz: и бачка.
Прикачен файл:
20160915_133909.jpg
FM STEREO - специалист
Честно казано такова свързване не бях виждал :shock: при изгасено положение на крушката фазата се подава един път и на двата и края,което според мен е безумие! Вторият път пък се подава нула.
nokoniko - специалист
FM STEREO написа:
Честно казано такова свързване не бях виждал :shock: при изгасено положение на крушката фазата се подава един път и на двата и края,което според мен е безумие! Вторият път пък се подава нула.
Да, напълно си прав,че е ненормална работа, но като попаднах в една къща да сменявам ключовете и се опулих, като видях какво е направено/след като отвъртях крушката и имах фаза и нула на двата ключа/ :? :? :? Та затова го споделих да видите, че НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА И НЕ ВСИЧКО Е ТАКА КАКТО СИ ГО МИСЛИМ НИЕ....

Тема "Свързване два детектор за движение в коридор след ключ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: