Аз доколкото разбрах е липсвала нулата между стълба и електромерите. Шината се явява изкуствената нула на самите електромери. Т.е. веригата се затваря само между различните фази на домакинствата.......или нещо съм се объркал тотално 

krasi92 написа:При всяка интервенция по смяна на ел.мери след това минава комисия от доставчика която контролира работата на хората извършили смяната за да се предотвратят шашми от страна на монтажниците така че суперваизерите не са си свършили работата и са допуснали грешка която би трябвало да си е за тяхна сметка.Би трябвало ама не,работил съм в такова звено и нищо не се инспектира,отиват двама техници сменят ел.мерите.единият сменя,другият пише протоколите и до там.
Chavdar0011 написа:Ще ви бъда много благодарен, ако някой ми обясни малко по-подробно как и защо се получава тази "изкуствена нула". Питам, понеже мисля да подам жалба към ЕВН и искам да бъде що-годе добре обоснована.По тоя път няма да се получи....вервай ми
Само ми е чудно как "техниците" решиха, че електромерът е повреден и не се запитаха как всичко работи, въпреки че "нулата" е прекъсната...
Chavdar0011 написа:Ще ви бъда много благодарен, ако някой ми обясни малко по-подробно как и защо се получава тази "изкуствена нула".Сумата на еднаквите по амплитуда, но дефазирани на 120 градуса токове в една симетрична трифазна електрическа верига е равна на 0. В резултат на това, при свързване на симетричен товар в схема звезда, в центъра на звездата имаш 0 волта. Ако има лека несиметрия в товара, както е при теб, се получава изместена 0. Ако потърсиш в Гугъла с ключова дума "изкуствена 0" или "изместена 0" ще намериш доста учебен материал по въпроса, къде от средни училища, къде от ТУ.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: