Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogo7777 - майстор
Аз доколкото разбрах е липсвала нулата между стълба и електромерите. Шината се явява изкуствената нула на самите електромери. Т.е. веригата се затваря само между различните фази на домакинствата.......или нещо съм се объркал тотално :?
fbr - майстор
Chavdar0011 написа:
Оказа се, че работната "нула"(която се предава от електромер към електромер) е прекъсната и затова не могат да превключват тарифите, въпреки подаденият импулс от часовника.
gogo7777 - майстор
Ахаааа.......от пиячката ще да е....чел съм, ама не дочел. :x
FM STEREO - специалист
krasi92 написа:
При всяка интервенция по смяна на ел.мери след това минава комисия от доставчика която контролира работата на хората извършили смяната за да се предотвратят шашми от страна на монтажниците така че суперваизерите не са си свършили работата и са допуснали грешка която би трябвало да си е за тяхна сметка.
Би трябвало ама не,работил съм в такова звено и нищо не се инспектира,отиват двама техници сменят ел.мерите.единият сменя,другият пише протоколите и до там. :-D
John - специалист
В ЕВН ,за разлика от ЧЕЗ ,има такава практика.
krasi92 - майстор
И в ЧЕЗ ги проверяват вече или поне това лято беше така.
Chavdar0011 - помощник
Ще ви бъда много благодарен, ако някой ми обясни малко по-подробно как и защо се получава тази "изкуствена нула". Питам, понеже мисля да подам жалба към ЕВН и искам да бъде що-годе добре обоснована.
Само ми е чудно как "техниците" решиха, че електромерът е повреден и не се запитаха как всичко работи, въпреки че "нулата" е прекъсната...
gogo7777 - майстор
Chavdar0011 написа:
Ще ви бъда много благодарен, ако някой ми обясни малко по-подробно как и защо се получава тази "изкуствена нула". Питам, понеже мисля да подам жалба към ЕВН и искам да бъде що-годе добре обоснована.
Само ми е чудно как "техниците" решиха, че електромерът е повреден и не се запитаха как всичко работи, въпреки че "нулата" е прекъсната...
По тоя път няма да се получи....вервай ми :wink: Ще те турят у кьошето още рано-рано. Не трябва да им доказваш коя жица къде трябва да е, а че са ти причинили волен /или неволен/ "грабеж". За целта се прескачат всички тия фирмички и дружества и се тропа на друга маса.... :wink:
Естествено трябва да имаш основание за претенцията си. Някой беше споменал тук за независими комисии по измервания или нещо такова, ама знам ли :?
fbr - майстор
Chavdar0011 написа:
Ще ви бъда много благодарен, ако някой ми обясни малко по-подробно как и защо се получава тази "изкуствена нула".
Сумата на еднаквите по амплитуда, но дефазирани на 120 градуса токове в една симетрична трифазна електрическа верига е равна на 0. В резултат на това, при свързване на симетричен товар в схема звезда, в центъра на звездата имаш 0 волта. Ако има лека несиметрия в товара, както е при теб, се получава изместена 0. Ако потърсиш в Гугъла с ключова дума "изкуствена 0" или "изместена 0" ще намериш доста учебен материал по въпроса, къде от средни училища, къде от ТУ.
nikolov333 - майстор
А какво би станало с отчитането, ако електромера е трифазен при такъв проблем с нулата.. :?:

Тема "Дефектен електромер, или проблем със свързването?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: