Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolov333 - майстор
Разбира се, ако не знаете къде е монтирано захранването ви..просто е по-лесно ако го намерите, директно то да се премери. Понеже знам как е монтирана нашата система, внимавайте като отваряте домофона и като мерите да не окъсите нещо или да разкачите някой кабели..Реално няма проблем да се захрани новия ви звънец самостоятелно, стига да има изведени захранващи кабели.
ivanvasilev1970 - специалист
nikolov333 написа:
Разбира се, ако не знаете къде е монтирано захранването ви..просто е по-лесно ако го намерите, директно то да се премери. Понеже знам как е монтирана нашата система, внимавайте като отваряте домофона и като мерите да не окъсите нещо или да разкачите някой кабели..
А ако отворя звънеца и замеря напрежението юежду двете жички...ще стане ли?
hidrazin - майстор
Да бе, ще стане кога тати ми купи колело - друг път.
Тези от линка и подобните се захранват или с 5V 2A или 12V 1A.
Мислиш ли че домофонната уредба ще осигури такъв ток? :?
Може и да може но трябва да се провери.
Пък и на етажните звънчеви бутони обикновено едната им жица е обща.
Без да се има схемата ще е трудничко...
Пък и при консумация от 10W тази уй...ня ще изконсумира в годишен план едни 80-90kWh от общия ток.
:partyman:
nikolov333 - майстор
Добавил съм да се..съобразите с консумацията на домофонната система и свънеца ви, но това не е нерешим проблем. По-скоро въпроса с консумацията от общата електроенергия е проблем. У нас си монтирах собствен видеодомофон на входа, но живея на 1-ви етаж и го захраних по лан кабели които монтирахме предварително заедно с домофонните, преди години
Ники274 - специалист
Обикновено домофоните ,които съм монтирал напреженията на захранванията варират от 12-18 волта,като товара,който обслужват е около 1 ампер в повечето случаи.
И ако е сложен стандартен захранващ блок едва ли ще може да обслужи допълнително устройство.И в този случай не е ли по-добре да се пусне нов кабел от апартамента към звънеца,като кабела си го захранваш с някое импулсно захранване.Отделно има импулсни захранвания ,които могат да обслужват и акумулатор.Така и да спре тока ще си работи звънеца.Но пък тогава рутера трябва и той да се захрани през юпес...
nikolov333 - майстор
ivanvasilev1970 написа:
nikolov333 написа:
Разбира се, ако не знаете къде е монтирано захранването ви..просто е по-лесно ако го намерите, директно то да се премери. Понеже знам как е монтирана нашата система, внимавайте като отваряте домофона и като мерите да не окъсите нещо или да разкачите някой кабели..
А ако отворя звънеца и замеря напрежението юежду двете жички...ще стане ли?
+1 за Ники274..и имай предвид и написаното от hidrazin..
Тока на входа се плаща от всички, а твоя звънец може да надуе осезаемо сметките ви ако е захранен от общия, а и консумацията му може да претовари съществуващото домофонно захранване. Според мен трябва да мислиш за захранване на звънеца от личната ти партида..
Ники274 - специалист
Между другото бих предпочел да монтирам DVR с камера ,която да гледа площадката пред врата ,с опция запис при движение.Така и да не звънне никой,но пък да се мъчи да отключи и т.н. ще се запише.Почти всички DVR-и имат опция при регистриране на движение да пращат имейл на някоя поща.Има приложения за андроид и айфон ,които следят пощата.Отделно се инсталира приложение на телефона за връзка с DVR-а и така ще можеш през нета да гледаш в реално време където и да си кой е на площадката, дори и да не звъни.Качеството ще е много по-добро от на тази джаджа,и времето на записаните назад файлове може да мине година.
ivanvasilev1970 - специалист
Ники274 написа:
Между другото бих предпочел да монтирам DVR с камера ,която да гледа площадката пред врата ,с опция запис при движение.Така и да не звънне никой,но пък да се мъчи да отключи и т.н. ще се запише.Почти всички DVR-и имат опция при регистриране на движение да пращат имейл на някоя поща.Има приложения за андроид и айфон ,които следят пощата.Отделно се инсталира приложение на телефона за връзка с DVR-а и така ще можеш през нета да гледаш в реално време където и да си кой е на площадката, дори и да не звъни.Качеството ще е много по-добро от на тази джаджа,и времето на записаните назад файлове може да мине година.
След написаното.- разбирам и съм съгласен , че трябва да мисля за захранване от моята инсталация. Точно над вратата ел таблото...що се касае до двр камерата...джаджата дето е в линка също има motion sensor и прави запис при движение за повепе от 3 сек. Също праща и съобщение на телефона..можеш от телефона да отговориш на позвъняването на вратата...можеш от телегона да гледаш в реално време какво става пред вратата...
nikolovvd - майстор
Моите впечетления от софийското ново строителство са следните.
При звънене на вратата на апартамента, т.нар. звънец се обажда от таблото с бушоните, а когото се звъни от входната врата на блока - звъни от домофона.
Продават се камери, които се монтират на мястото на шпионката на вратата, т.е. камерата представлява шпионка. Можеш да си я закачиш на DVR или директно към AV входа на телевизора. Има и такива, които са комбинирани с LCD дисплей. Дисплея е от вътрешната страна на вратата, но не съм се заглеждал дали има възможности за запис, прекарване през Интернет или реакция при движение.
lov - майстор
Имам такъв звънец някъде от 5 години. Купувах го от китайците. Докато ги разглеждах си спомням че всичките си имаха вградени батерии. Да не отварям сега моя но са за някой от моделите на нокия че такова пишеше на нея. Батерии има както в бутона така и в монитора така че можеш да си го разнасяш където искаш. Консумацията не е голяма защото съм го тествал. Без да искам де като го откача от зарядното и го преместя някъде и го зарежа за по седмица че и повече. И индикатора показва че има все още токове. Всъщност при тях връзката се осъществява само когато е инициирано повикване от бутона или обратно от монитора.И най вече вечер че се включва и IR подсветката на бутона. Комплекта си включва две стандартни зарядни като за телефон. Монитора си е със стандартна мини USB букса а за бутона кабелче със негова си букса и кабел за удължение. По инструкциите в него е дадено да се ползва старата инсталация от двата проводника на бутона. Е трябва да се развържат от старата звънчева. При мен не го изпълних така защото му смених мястото. Пробих стената по край касата на вратата и от там си го захраних с друг кабел.
п.п. Да отбележа че при мен монитора си е 7" и не е такова мъниче като това от клипа.

Тема "Монтаж на wifi звънец за входна врата с камера..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: