• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Avas_co - майстор
Тоя форум да не са го прекръстили на убии се сам ?
Искренно се надявам подобни индивиди да са ползвали презервативи и да не оставят поколение, че и без това ни е доста зле генофонда.
Ей хора, като не ви е ясно, я по-добре си плащаите на специалисти, че да не ви дават по новините.
Avas_co, въпросът ми е теоретичен.. Няма нужда от обиди, но след като сте толкова компетентен сигурен ли сте, че късото съединение ще последва моментално от *изгаряне*на предпазителятя ако е със стопяема вложка..
iliya_i - майстор
VMD123 написа:
... Няма нужда от обиди, но след като сте толкова компетентен сигурен ли сте, че късото съединение ще последва моментално от *изгаряне*на предпазителятя ако е със стопяема вложка..
Не няма да последва моментално изгаряне. Преди да изгори предпазителя, ще опърли яко този, дето си вре носа, дето не му е работа.
DundyTheCroc - майстор
Аз съм сигурен, че това е поредната тема за тролене, целяща активност във форума и поне 100 страници глупости :)
hidrazin - майстор
VMD123 написа:
... въпросът ми е теоретичен....
За теория - насочи се към учебник.
:partyman:
Avas_co - майстор
VMD123 написа:
Avas_co, въпросът ми е теоретичен.. Няма нужда от обиди, но след като сте толкова компетентен сигурен ли сте, че късото съединение ще последва моментално от *изгаряне*на предпазителятя ако е със стопяема вложка..
Кое казваш те обижда ?
tzetz009 - специалист
Човека каза , че има N(нулата) и PE(заземяването) !!! Да вземем като едни неразбиращи от първия път да попитаме първо къде и как ще ги подава двете фази !!! :? :? :?

Мен лично от енергото ме пробваха - объркаха ми едната фаза и нулата . Накратко -оцелели уреди НЯМА !!!!!
iliya_i - майстор
tzetz009 написа:
Човека каза , че има N(нулата) и PE(заземяването) !!! Да вземем като едни неразбиращи от първия път да попитаме първо къде и как ще ги подава двете фази !!! :? :? :?
Той вече отговори на този въпрос.
VMD123 написа:
Имам пред вид да вземещ две фази от трифазен контак и заедно/съединени да захраният контакт монофазен. Какво ще стане. Късo съединение
:megaeek:
zz_stefanov - майстор
Те от енергото често я предлагат тая опция. Има различни варианти да те уредят но ефекта е все един и същ :)
antonioven - специалист
А енергото като те сюрпризира с куп повредени уреди след това плаща ли си масрафа?

Към питащият. При свързване на две фази в една точка се получава двуфазно късо съединение,
при три фази е трифазно късо, между фаза и нула е монофазно.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Ако захраниш с две фази (L1 +L2) от трифазен ток, битов консуматор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: