• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lpoik - специалист
Въпроса е колко време ще ги държи тези ампери.Ако стане е добре,то и без това си е за скраб. :partyman:
dimko1 - специалист
[quote="shadow__01"]Нов акумулатор струва 25-30лв. и ще изкара няколко години.
http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=10281
Колега от къде ги купуваш тези нови акумолатори за 25_30лв. искам да си купя нов акумолатор за моята 40г. жигула.
shadow__01 - майстор
dimko1 написа:
Колега от къде ги купуваш тези нови акумолатори за 25_30лв. искам да си купя нов акумолатор за моята 40г. жигула.
Едва ли жигулата ще запали с 9Ah акумулатор, пък било то и стартерен.
Не знам къде се намират евтини автомобилни акумулатори, но ако намериш драсни едно ЛС да знам и аз.
lpoik - специалист
jojovr-Колега какво стана с акумулатора държи ли? Щото и аз се мъча с един мъртвец! :partyman: :rock:
jojovr - специалист
Извинявам се за забавянето.
След последния заряд и 10 дена престой, разредих с 4W лампа.
Ток 0,324А.
15 часа до 10,5V.
В резултат: капацитет около 4,9Ah.
Явно това си може батерийката.
Като цяло опитните резултати показват 50 процентно възстановяване на батерията.
Не е кой знае к'во, но все така се наблюдава "съживяване". Да припомня, че първоначално даваше капацитет 1,2Ah.
Чудеса не се получиха, но все пак за сиромашки цели върши работа...
lpoik - специалист
jojovr--Моя акумулатор е 12v.12Ah две клетки са умряли тотално,при зарят от 10v не се вдига повече.Много сулфат се е натрупал по плочите.Като го включих при зарят обратно читавите клетки загряха а другите две не загряват.Ще го помъча още,но едва ли ще се съживи. :? :partyman:
jojovr - специалист
Сулфатизиралият акумулатор си държи 12.5V - 12.6V на празен ход и вдига бързо напрежение при заряд над 14V.
Съответно при включване на консуматор, напрежението му пада бързо и не държи заряд.
Така наречените "мъртви клетки" не са дълбоко сулфатизирали, а са окъсени. Т.е. свързани на късо.
Напрежение на празен ход 11V и под 11V. При заряд в тях не се отделят мехурчета.
При тях няма оправия!
Акумулаторът е за скрап.
  • 1
  • 2

Тема ""Переполюсовка" - възстановяване на стари оловно-киселинни батерии" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: