• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте, понеже ми предстои ремонт съм изправен пред една дилемка. Много ми се иска да си сложа доста контакти във всички ъгли на стаята, но се отоплявам на твърдо гориво и камината доста напича стената, а това води до стопяване на контактите. Не мога да си позволя да оставя едната стена без контакти, понеже в бъдеще може да изместя камината в друг ъгъл на стаята. Съществува ли някакъв ввариант хем да сложа контакти, хем да не се стопят. Мисля си за нещо като да се инсталира контакта без пластмасовото капаче и да се сложи някакъв метален похлупак за защита докато не се ползва, но не знам има ли такова нещо изобщо. Всички идеи са добре дошли, благодаря предваритвлно
nikolov333 - майстор
Някакъв топлоотразителен екран на крачета..
didoni_ - специалист
Най-добре сложи отражатели между камината и контактите :partyman:
marian1 - майстор
ами доколкото си спомням, ако не ти е мн грозно разбира се, имаше контакти от бакелит - двойни български и черни - опитай с тях.
друг вариант който се сещам е да направиш капачета от каменна вата
нооо най се чудя
няма ли да се стопят самите проводници, щом ти се топят контактите - така че, може би, вариант с намотан кабел на руло в дупката за контакта и замазване със запомняне къде е ми се чини добър вариант... щото може и никога да не ти дотрябва
didoni_ - специалист
Сложи това и забрави за проблемите :partyman:

Прикачен файл

20170306_233708.jpg
Май най-добре да реша кардинално кое къде ще стои и да си направя сметка къде да слижа и къде не контактите
Hoвoceлckи - майстор
Свали ги до пода, там няма да се нагряват.
Изображение
preslav - майстор
Hoвoceлckи написа:
Свали ги до пода, там няма да се нагряват.
Струва ми се и това няма да помогне щом камината "напича" до толкова, че да стопи контакт на 70 санта от земята. Тенекиеният екран е решение, макар че има и по-красиви.
infomar
Направо ми скри шапката.
Каква температура е необходимо за да се стопят контактите? Моята камина е на 50 см. от контакт и то не от специална пластмаса - никакъв проблем.
Отдалечена е на 20 см. от стената и чак тази година когато я ползвам, между нея и стената поставям една екранираща плоскост от някакъв специален материал за да не топли нахалост стената, въпреки, че загуба от това нямам.
Ако контакта е на отстояние над 50 см. от камината не виждам никакъв проблем за него.
Виж какво е поставил колегата "didoni_"
  • 1
  • 2

Тема "Как да предпазим контактите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: