Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Hoвoceлckи - майстор
Подкрепих те бе човек :-D Като гледам поста на хидрата, той е разбрал мисълта ми. Друг е въпроса колко пъти му се е наложило да го прочете :-D а може и бобец да е хвърлил ...
:partyman:
fox_vt - майстор
На жилищен блок тока през нулевия ще е 0 точно никога даже и по теорията на вероятностите. Пък вие ми обяснявайте каквото искате :lol: . Както и хидрата намекна всичко е заради принципа на едновременоста който принцип допуска намаляване на сеченията защото никога няма да се ползва пълен капацитет. Защото като си сложиш един двоен контакт със кабел 2,5 но всяко гнездо издържа 16А то горките жици както каза хидрата ще плачат и то яко. :-D
fox_vt - майстор
iliya_i написа:
fox_vt написа:
Да намесите свързване звезда във жилищен блок :lol: . Жилищен блок и трифазен електродвигател по отношение на нулата нищо общо. Три от четири апартамента.... а четвъртия кучета го яли.
Апартаментите са общо 20, или по 6-7 на фаза. Това 50 кв. нула е напълно достатъчко да обере всички разлики на потреблението на различните апартаменти.
И за потеден път ще ТИ спомена, че свързването "звезда" не се отнася само за трифазни електродвигатели. Ама ти си знаеш твоето....
Можеш (ако желаеш) да прочетеш написаното в други теми в този форум по въпроса, например:viewtopic.php?f=11&t=55641&hilit=%D1%82 ... 20#p818489
Е щом така любезно МИ спомена за което съм много благодарен, никога нямаше да ми дойде на кухата лейка. :prayer: Длъжен съм и аз да ТИ спомена че освен за трифазни електромотори и жилищни блокове, се ползва и за захранване на големи апартаменти локално, ама кво ли ми разбира главата.
zz_stefanov - майстор
fox_vt написа:
На жилищен блок тока през нулевия ще е 0 точно никога даже и по теорията на вероятностите. Пък вие ми обяснявайте каквото искате :lol: . Както и хидрата намекна всичко е заради принципа на едновременоста който принцип допуска намаляване на сеченията защото никога няма да се ползва пълен капацитет. Защото като си сложиш един двоен контакт със кабел 2,5 но всяко гнездо издържа 16А то горките жици както каза хидрата ще плачат и то яко. :-D
Едновременността е за други разчети. Просто сечението на нулата не е необходимо да е по голямо от сечението един фазов проводник. Ако ти куца теорията, бягай на училище. :)
Hoвoceлckи - майстор
Фокс, Кирхов не е извел закона, че сборът от токовете в една точка е нула, специално за двигатели, апартаменти или други някакви специфични схеми :idea:
zz_stefanov написа:
Както и думичката ФАЗА, дето се употребява за другите три проводника има друг по дълбок смисъл, благодарение на който става магията с нулата
Ако тръгна да ти го обяснявам - сигурен съм, че ще се обидиш. Предполагам, че "мислиш разсеяно" в момента. Концентрирай се, моля :)
fox_vt - майстор
Стефанов теорията много ми куца особенно на няколко ракии. Всички пишете тука всеки за себе си. А всичко започна от това
Ако 3 от тези 4 апартамента са на различни фази, нулата не е проблем. Проблем е, че в раздел електротехника дават съвети много хора, дето не са на ясно, що е то трифазна верига и какъв ток тече през нулата при свързване в звезда! Даже и не осъзнават, че в случая ел. абсурда са самите те!
Та проблема е със нулата и със сечението. За да има проблем и да се говори за икономии то значи е малко „според някои” не ме намесвайте там където не съм. Както вече беше обяснено даже във идеалния вариант за най натоварена нула тока ще е равен на фазовия от едно жило. Тоест сечението на нулата може да е равно или даже по малко заради идеалноста на случая.
iliya_i - майстор
fox_vt написа:
Е щом така любезно МИ спомена за което съм много благодарен, никога нямаше да ми дойде на кухата лейка. :prayer: Длъжен съм и аз да ТИ спомена че освен за трифазни електромотори и жилищни блокове, се ползва и за захранване на големи апартаменти локално, ама кво ли ми разбира главата.
Едно си баба знае, едно си бае....
Те законите на физиката и ЕЛЕКТРОТЕХНИКАТА явно изобщо не те интересауват....
Друго си е да се образоваш от женсия пазар.
Щото там една жена каза, че тока в нулата е сума от токовете в трите фази.
Щом е казано на женския пазар, значи тва е абсолюсната истина.
Тва Едисон, Тесла, Кирхоф, Ом.... Пфу, абсолютни аматьори....
Добре, че fox_vt ни просветли за изтината :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ПС. Абе щом не се пробваш в тема, от която имаш някакво понятие. Все във този форум ще се намери такава. :furz:

А по въпроса какво е казал Хидрата, явно си го чел както дявола евангението.
Но надявам се той сам да ти го каже.
БайТанас - специалист
iliya_i написа:
БайТанас написа:
Това за абсурда май за тебе се отнася като пишеш такива глупости.
БайТанасе, точно си улучил темата, в която да пишеш "ЕЛ. АБСУРДИ", защото това което съм написал се отнася точно, за такива като теб! Ти си поредния абсурд в раздел "Електротехника".
Hoвoceлckи написа:
Ти още малко и ще кажеш, че трябва да знаят поне първия закон на Кирхов :wink:
Да, ама и да не мислят като за прав, а за променлив ток. И поне да знаят, че трите фази са дефазирани на по 120 градуса![/quote
Вие с Валентино направо ме разсмяхте да ми говорите за свързване в звезда се едно ми свързвате двигател ,там нещата са по други защото натоварването на трите фази е еднакво . Какво става когато в единия апартамент включат боилера и фурната а в другия работи само телевизора и хладилника и имаш прекъсната нула към трите апартаменти знаете ли? Ще ви подскажа телевизора и хладилника отиват на ремонт . Който включи по големия товар напрежението му пада до 130- 140 волта а при по малкия товар може да скочи над 300 волта. От опит го казвам . Работя в енергото и са ми се е случвали такива аварии. А помислете над глупостите които пишете ще ми свързвате три апартамента в звезда без нула. Направо ви" завиждам" за умните приказки момчета измисляте нова електротехника !!!
zz_stefanov - майстор
fox_vt написа:
Стефанов теорията много ми куца особенно на няколко ракии. Всички пишете тука всеки за себе си. А всичко започна от това
Ако 3 от тези 4 апартамента са на различни фази, нулата не е проблем. Проблем е, че в раздел електротехника дават съвети много хора, дето не са на ясно, що е то трифазна верига и какъв ток тече през нулата при свързване в звезда! Даже и не осъзнават, че в случая ел. абсурда са самите те!
Та проблема е със нулата и със сечението. За да има проблем и да се говори за икономии то значи е малко „според някои” не ме намесвайте там където не съм. Както вече беше обяснено даже във идеалния вариант за най натоварена нула тока ще е равен на фазовия от едно жило. Тоест сечението на нулата може да е равно или даже по малко заради идеалноста на случая.
Ми за сечение трябва говорим, а не че четвъртия апартамент кучетата го яли :)
Та въпросните 50 мм2 стигат. Както и оня предпазител от 35А на апартамента също е достатъчен за партидата дето се предоставя. :)

Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: