БайТанас написа:Какво общо има разчета колко да е дебела нулата с авариите дето могат да ти ги сервират от енергото или пък от калпавите връзки по нулата в блока, и кой тук е свързвал "три апартамента в звезда без нула"?iliya_i написа:Да, ама и да не мислят като за прав, а за променлив ток. И поне да знаят, че трите фази са дефазирани на по 120 градуса![/quoteБайТанас написа:Това за абсурда май за тебе се отнася като пишеш такива глупости.БайТанасе, точно си улучил темата, в която да пишеш "ЕЛ. АБСУРДИ", защото това което съм написал се отнася точно, за такива като теб! Ти си поредния абсурд в раздел "Електротехника".Hoвoceлckи написа:Ти още малко и ще кажеш, че трябва да знаят поне първия закон на Кирхов
Вие с Валентино направо ме разсмяхте да ми говорите за свързване в звезда се едно ми свързвате двигател ,там нещата са по други защото натоварването на трите фази е еднакво . Какво става когато в единия апартамент включат боилера и фурната а в другия работи само телевизора и хладилника и имаш прекъсната нула към трите апартаменти знаете ли? Ще ви подскажа телевизора и хладилника отиват на ремонт . Който включи по големия товар напрежението му пада до 130- 140 волта а при по малкия товар може да скочи над 300 волта. От опит го казвам . Работя в енергото и са ми се е случвали такива аварии. А помислете над глупостите които пишете ще ми свързвате три апартамента в звезда без нула. Направо ви" завиждам" за умните приказки момчета измисляте нова електротехника !!!
БайТанас написа:От опит го казвам . Работя в енергото и са ми се е случвали такива аварии.БайТанас, като работиш в енергото, би ли споделил с какви сечения на нулевите и фазовите проводници захранвате битивите потребители?
То в енергото и портиери има... Едва ли си ел. техник (да пази господ).