Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
БайТанас - специалист
До като плюехте само мен започнахте и енергото намесихте и веикато сега някой ще се намери и мобилните оператори да намеси. Типично българска черта на всеки някой друг му е виновен. Ами Вие какво работите какво произвеждате мислите ли че и вас не ви плюят и псуват. Независимо какво правите мислите че вашето е най-хубавото и най-здравото и никога не се разваля . Повечето аварии не са по вина на енергото или веикато . Това че е прегоряла нулата в блока или се е спукала тръбата не са ви виновни те защото не са те изграждали тези инсталации а някои прехвалени маистори според които нулата е без значение щото вързал три апартамента в звезда. Но по добре тия дето работят в енергото да напсуваме . Аиде останете си със здраве !

ПП А на отличника iliya_i не знам кои клас е завършил като гледам две думи без правописна грешка не може да напише пожелавам много успехи в работата със звездите и триъгълниците.
БайТанас - специалист
tzetz009 написа:
:cool: Най вероятното е " бай Танас " сам да се е "лайкнал " ! :-D Многоникови ел абсурди ! :partyman: :partyman: :partyman:
Нещо завист ли виждам в тоя пост или какво. Нямам нужда от лайкове нито пък от много никове. Това че някой е харесал моя пост а не твоя значи че има здравомислещи хора но не мисля че е повод за ревност от твоя страна.
tzetz009 - специалист
:cool: :cool: :cool: Байо ! Танасе ! И аз съм в този форум отскоро , но на здравомислещите съфорумници "лайкове" тук не слагат !!! Само на хората с "ефектно" чувство за хумор , които са "изкъртили мивката" във съвсем точния момент ! Не си го забелязал ли ?!? Възможно .

А това с въздушните трасета с по 3х70 + 71,5( :shock: ) "квадрата" е признавам си не го знаех , не съм го виждал на живо и ИСКРЕНО И ЛИЧНО ТИ ЗАВИЖДАМ , че можеш да "постнеш" някоя снимка и ние необразованите да се образоваме !!!
:partyman: :partyman: :partyman:
П. Петков - специалист
muhala написа:

Като видях учебника по ТЕ се сетих как в МЕИ-то Станчев по електротехника 1-ва част ми писа среден 2.5 и каза, че ще си вземе половинката на втора част. Взе си я втория семестър. На поправка изкарах 4 :) Сега ми е смешно, но преди 15 години не ми беше. :)
Нищо практично не се учеше там. Важно беше да можеш да решаваш ДУ.
Не съвсем нищо и не съвсем непрактично, като донякъде зависи кой какво е гледал и чел:

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Bo ... apsed&sb=5
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Bo ... apsed&sb=5
(Много е "престижно" човек да цитира сам себе си! :lol: )

P.S.
"Като видях учебника по ТЕ се сетих как в МЕИ-то Станчев по електротехника 1-ва част ми писа среден 2.5"

И на мен Сава Папазов на първо ОЕ ми писа петица (След толкова години още се хапя за задника!), и то само защото асистентът, който ми проверяваше задачата, извади от външния джоб на сакото ми издайнически стърчащ лист с написано от мен решение на друга задача (На колежка, която седеше зад мен и ме тормозеше непрекъснато да и помогна).
Едва, когато намериха чия е другата задача (Моята съм я забравил, но нейната и досега помня, че беше многозвенна верига с токови и напрежителни източници, която трябваше да се преобразува съгласно теоремата на Тевенен.), та те видяха че колежката вече е "скъсана" и малко се успокоиха, но Сава Папазов ми каза, че само заради това ми пише петица. В началото на втория семестър (февруари 71г.), на първата лекция той заяви на всеослушание, че изпитите са минали успешно и бил направен само един неуспешен опит за преписване! :)
П. Петков - специалист
Как се решава този ел. абсурд?
Прикачен файл:
AT..jpg
Панцерният предпазител преди ракордемана и преди електромера е 3P 25A крива C, и е в пломбираното ГРТ, тоест той е недостъпен за смяна!!!
Енергото казват: "Толкова за 17kW!" Проектантът казва: "Аз съм изряден!" Инвеститорът казва: "Всичко е изпълнено по документацията!"
Колегата, който ме помоли за съвет е машинен инженер и при късо съединение трябва всеки път да ходи до ГРТ-то, за да възстановява захранването, като трябва непрекъснато да иска ключ за таблото. :?
Казах му да си направи нелегално копие на ключа!
FM STEREO - специалист
25А х 230V = 5750W (5,7kW),енергото да ходят в първи клас! :partyman:
moimoimoi - майстор
да си сложи в неговото табло предпазител 3р 25ампера с крива В,теоретично при късо трябва той първи да изключи,oбаче ако има консуматор с голям пусков ток има вероятност да изключи този предпазител с крива В

колега FM смяташ за монофазно а то е трифазно,при 400волта и 25 ампера се получава 17,32kw за активен товар
FM STEREO - специалист
moimoimoi написа:
да си сложи в неговото табло предпазител 3р 25ампера с крива В,теоретично при късо трябва той първи да изключи,oбаче ако има консуматор с голям пусков ток има вероятност да изключи този предпазител с крива В

колега FM смяташ за монофазно а то е трифазно,при 400волта и 25 ампера се получава 17,32kw за активен товар
Извинявам се погледнах бегло само последното мнение и помислих,че става въпрос за монофазно,имаш право!
krasi92 - майстор
Преди ел мера са доставчиците така че по често задействане на АП и по чести обаждания да дойдат да го включват докато не им писне и не го сменят с подходящ.
П. Петков - специалист
FM STEREO написа:
25А х 230V = 5750W (5,7kW), енергото да ходят в първи клас! :partyman:
За всяка от трите фази, които влизат в апартамента!

P.S.
И аз май не чета внимателно, щото вече са ме изпреварили. :x

Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: