Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
danaec - специалист
Изображение
Изображение
Изображение

Да не отварям нова тема.
Това е машина за индуктивно центробежно леена на зъболекарите.
Елемента според мен е кондензатор с водно охлаждане. Само мога да прочета F2000 , според мен 2000pF.
Наи вероятно е замръзнал и се е спукал. Ако може някои да даде по точно описание и евентуално от къде може да се намери.
hidrazin - майстор
Не можа ли да направиш по-кофти снимки? Пак снимано с някой умрел тАлафон...
И да, кондензатор с водно охлаждане е. Много трудно но се намират подобни.
Приготви се за от 350$ нагоре. (и чакане за доставка ако намериш де)
:partyman:
plamen6703 - майстор
danaec написа:
Да не отварям нова тема.
Елемента според мен е кондензатор с водно охлаждане. Само мога да прочета F2000 , според мен 2000pF.
Наи вероятно е замръзнал и се е спукал. Ако може някои да даде по точно описание и евентуално от къде може да се намери.
Не е за зъболекарите, а е за зъботехниците и машината служи за центробежно леене с индуктивно високочестотно топене на металите.
За ремонт ли ти е дал някой машината или само питаш какво е това? Ако е за ремонт ми пиши на лични, ще измислим нещо за такъв кондензатор, ако разбира се е дефектен...
lov - майстор
Гошо бих си главата с един такъв 'кристомат' или както му викаха само че немско производство. Точно същия проблем пукнат изолатора на кондензатора. При мен не беше с водно охлаждане ама останалата част си беше на водичка. Та с голям зор от един бивш техник намерих втора употреба тогава та го смених. Но това много отдавна и съм загубил всякакви контакти. Кондензатора си е специален и е с много малко загуби. Но едва ли ще намериш заместител. Пробвах уж с някакви заместители като правих даже батерия. Карат 20-30 цикъла и почват да пукат като пуканки. Хидрата ако изрови нещо керамично от стара техника.
Николчев - напреднал
plamen6703 написа:
danaec написа:
Да не отварям нова тема.
Не е за зъболекарите, а е за зъботехниците и машината служи за центробежно леене с индуктивно високочестотно топене на металите.
За ремонт ли ти е дал някой машината или само питаш какво е това? Ако е за ремонт ми пиши на лични, ще измислим нещо за такъв кондензатор, ако разбира се е дефектен...
Здравейте и добре, че се ровя в нета да попаднах на тези снимки, търся същият кондензатор за индукционна пещ, майстора ми каза, че е дефектен, но от месеци не откриваме нищо. Как да стане да ми намерите такъв кондензатор, на 100% е дефектирал, но няма намиране. Благодаря предварително.
plamen6703 - майстор
Пиши на лични и ми пусни една снимка на твоя кондензатор, а аз ще го погледна и ще ти кажа същият ли е или не. Ако е същият няма какво да търся знам го къде стои, само ще договорим някои дребни детайли по преминаването му в твои ръце ;)
danaec - специалист
Просто ми попадна машинарииката под ръка.Ако трябва да дам 350макар и лева, директно във вторични. Е поне железото на вторични, другото ще помисля.Снимките ги прави един приятел, но беше малко тъмно.Докато я захраним с ток и вода се постъмни, то след работа няма много време.Ще видя дали има още снимки и ще ги сложа.
Ще информирам какво ще се случи.
Николчев - напреднал
plamen6703 написа:
Пиши на лични и ми пусни една снимка на твоя кондензатор, а аз ще го погледна и ще ти кажа същият ли е или не. Ако е същият няма какво да търся знам го къде стои, само ще договорим някои дребни детайли по преминаването му в твои ръце ;)
Имаш поща :)
Николчев - напреднал
danaec написа:
Просто ми попадна машинарииката под ръка.Ако трябва да дам 350макар и лева, директно във вторични. Е поне железото на вторични, другото ще помисля.Снимките ги прави един приятел, но беше малко тъмно.Докато я захраним с ток и вода се постъмни, то след работа няма много време.Ще видя дали има още снимки и ще ги сложа.
Ще информирам какво ще се случи.
Направи снимки на машинката ако не те затруднява да я видя преди да я дадеш на вторични.
danaec - специалист
Изображение
Изображение

Това представлява, само че снимките съм ти взел от нета.

Тема "Какъв е този елемент?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: