• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sstefanov - майстор
За чий х.й ще мериш тока? Нали те интересуват пулсациите нв напрежението след филтъра?
Имаш налични схема и елементи, толкова ли е трудно да избереш най-добрия вариант от възможните 3 (ако някой даде още е добре дошъл).
thebugger - специалист
Тока през дросела най-ясно ще ми покаже дали се насища сърцевината или не. Аз това искам да проверя, дали ще се наложи въздушна междина или не.
thebugger - специалист
Имам малко развитие по темата. Направих предварителен и прост анализ на схемата с активен товар и малко объркващ резултат получих. Първо имам един въпрос. Използвам стари чехословашки двойни кондензатори с винт във схемата. Не им знам годините, така че честно ме е страх да задържам схемата включена за дълго за по подробен анализ. Какви опасности се крият зад тези кондензатори, като се има предвид че може да са и на 30-40г? Изглеждат напълно здрави, мерят пълен капацитет и изглеждат напълно енкапсуловани. Сега, какво постигнах с предварителния експеримент. Свързах схемата по дадения начин. На изхода сложих мултицет, а волтметърът през 25 омовия резистор всъщност ще бъде осцилоскоп, да следя за ток на насищане. Дотам не стигнах. В изхода за 5те - 10те секунди, в които държах схемата включена измерих доста нереалистично напрежение. Със трансформатора, който имам, е невъзможно да измеря 380Vdc на изхода. Той подава 260Vеф на отворена верига и след изправяне и натоварване пада на 220Vеф. Не съм сигурен дали е грешка във мултицета, но ми се струва нереалистично високо това напрежение. Дори и да звъни филтъра, за 5-10секунди все ще затихне до номиналното ниво.

Прикачен файл

Tube HV Filtering .png
Tube HV Filtering .png (26.1 KиБ) Видяна 894 пъти
thebugger - специалист
Това е токът, който протича през трансформаторът при Iизх 120mA, което е 30% повече от максималният ток с реалния товар. Според мен, не се забелязват подобни пикове като във времедиаграмата. Вие как мислите? Пулсациите утре ще ги меря, трябва различна опитна постановка да направя. Тамън ще добия идея дали са читави електролитите.

Прикачен файл

Nasistane magnitoprovod.JPG
Nasistane magnitoprovod.JPG (10.23 KиБ) Видяна 878 пъти

Прикачен файл

_20170422_011751.JPG

Прикачен файл

_20170422_011633.JPG
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6