• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 16
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Hursa - майстор
uomoto написа:
... и бие яко ток, когато са свързани тунерите към мрежата.
"Бие" от сигналните им кабели?
uomoto написа:
...А втори ТВ вържа ли, започват да дават на късо буксите само при доближаване. Първото изгаряне стана: даже ТВ не беше включен, а само компа, като доближих VGA кабела. М/у другото тунерите си имат SAT-защита на коаксиалния кабел и SONO ...
VGA или HDMI кабел?
Първите два пъти беше с VGA кабела. Другия път през HDMI беше вързан компа и булсаткома. Като сложих от мойта стая лапотпа на зярядно, който беше пак вързан през HDMI към моя телевизор прицърка буксата на зарядното. Приемника в другата стая, конверторите по чиниите и ТВ в другата стая не изгърмя, а моя телевизор няма никакви ядове, макар да беше включен. Интеренсо и дайсеците не изгоряха, а друг път и те си заминаваха.
iliya_i - майстор
uomoto написа:
Монофазно, къща. Инсталацията е нова. Сега съм махнал компютъра, който беше вързан в същия разклонител при ТВ.
Дву или трипроводна инсталация? Възможно офазен вместо занулен контакт на пластините.
Двужилни са, аз го писах още първия път. Всичко е проверено. Съмнявам се, че компютъра прави шашми, понеже всичко се връзва към един разклонител. Сега съм оставил само ТВ и булсата. Компа е в друга стая. В мойта стая съм изцяло на ИПТВ. Писна ми от чинии дайсеци и т.н.
krasi92 - майстор
На първо време изхвърли SONO от контаците и изключваи едно по едно захранванята докато напипаш дефектното.
Кое ще е дефектно. Аз днес взех нов телевизор. Примениците без това са нови вече. Единствено преместих компа и разкарах коаскиалния кабел от мойта стая. Сега като зареждам макбука не се усеща слабия ток, както се усещаше преди. Освен компа да е правил шашми, друго не се сещам. Тези новите LCD- та много горяли, момчето в техно-то и той сподели. Редовно имали рекламации. Нз как може да правят телевизори за по 5-6 бона примерно и да няма никака защита този мейнборд.
nikolov333 - майстор
Може..иначе няма как да си продават новите..
За проблемите с горенето на тв по 5-6000 продават едни онлайн или смарт UPS-и, а антените у нас съм ги елиминирал..само оптика до в къщи и UPS на ценните уреди..
Чувал съм, че и UPS-ите не помагали. В случая нищо не би помогнал, понеже в конверторите, дайсеците и тунерите има усилватели, които изпържват слабата платка. Като ще се свързва ново устройство, трябва да се изключи всичко от тока. От сервиза така казаха поне. Все повече се убеждавам, че тези телевизори са направени специално да се гледа онлайн...
kozl - майстор
В упътването за експлоатация на телевизора е записано, че включването на комуникационните кабели се прави при изключено захранване.
Аз пък взех MY68 и с него регистрирах следните потенциали м-у занулен проводник по контактите и ширмовката на коаксиален кабел преди и след керамичния галваничен разединител:
1. Преди керамичния р. (сигнал от Близу)
1.1. Няколко миливолта променлив ток. При включени или изключени телевизори 2 бр. Всек
И от ТВ-тата е свързан и с ресивер. Няма лапатопи включени.
2. След кер.р.
2.1. Около 4 - 5 V постоянно напрежение. При вкл. 2 групи ТВ.
2.2. 47 V променливо. И двете групи ТВ вкл. към контакта, но на стенбай.
2.3. 35 V независимо, коя група е изключена от контакта.
Аз отдавна съм престанал да се занимавам с телевизори, но в началото имаше апарати на които шасито можеше да се яви фаза според зависи от начина на включване на щепсела. Конкретно "В.Търново 85". Впоследствие съм срещал изключително галванично разделени корпуси от захранването.
И как се премахва потенциалната разлика м-у галванично разделени корпуси :? Вероятно като всички корпуси се свържат галванично.
Горния пример с измерването показва, че при работа на захранващите модули се получава по-голяма потенциална разлика м-у нулата и нечие шаси към което се е свързала ширмовката на кабела, което подсказва, че и м-у различните у-ва е възможно да се създава потенциална разлика. Поради това предполагам в инструкциите е записано присъединяването на комуникационни кабели да става при изключено захранване.
Въпреки записаното в инструкциите и ние включваме лапатопа на включено и по време на работа. Демек нарушаваме инструкцията на телевизора.
Ясно. В мойта стая от 9 години ползвам ЛЕД ТВ и свързвах всякакви устройства, докато си работи без проблеми. Явно проблема идва като се удвоят волтажите... Мерси за отговорите.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 16

Тема "Странна случка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: