Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolov333 - майстор
Гениално.. =D>
radinna - напреднал
Такаа, стана ми ясно, че едва ли ще стане това, което искам.
Не ми се рискува да разбивам конзолни кутии и да се окаже, че няма начин.
В този случай възможно ли е всяка лампа да се управлява от собствен ключ, а не девиаторно?
iliya_i - майстор
radinna написа:
Не ми се рискува да разбивам конзолни кутии и да се окаже, че няма начин.
В този случай възможно ли е всяка лампа да се управлява от собствен ключ, а не девиаторно?
Сама сте си отговорила. Не е възможно да се каже, без да се отворят кутиите (не само конзолните, а най-вече разклонителните). Зависи дали от там тръгват кабел към всяка лампа, или тръгва един кабел към първата лампа и втората е свързана директно в първата. А без отваряне на кутиите няма как да се разбере това, а още по-малко да се преправи ако е възможно. А в нормалните жилища кутиите се отварят без разбиването им.
nikolov333 - майстор
Ако сте решили да го правите с разбиване до някой от кутиите и лампите, може да се направи да се светва всяка лампа от няколко места и без девиаторни ключове. Монтират се бутони като за стълбищно осветление, с които се управлява тригерно реле, от което се захранват лампите. Това е много по-сигурно управление, сравнявано с дистанционните ключове и обикновено излиза по евтино от девиаторите, понеже са нужни по-малко кабели и бутоните са по-евтини от девиаторните и кръстатите ключове, при положение че ви е необходимо управление на всяка лампа от повече от две места, когато са в голямо помещение. Разбира се ще трябва да намерите и електротехник със знания над средно статистическите за монтажа на тези релета, но все пак не е космическа технология и принципно няма невъзможни неща. С девиаторните също ще стане..даже с по-малко разбиване, но няма да се разминете без това и всеки електротехник, би трябвало да може да го направи.
radinna - напреднал
Благодаря за отговорите!
Предпочитам да не къртя и май ще се насоча към отделяне на всяка лампа с отделен ключ.
iliya_i - майстор
radinna написа:
Благодаря за отговорите!
Предпочитам да не къртя и май ще се насоча към отделяне на всяка лампа с отделен ключ.
Успех. Стига да е възможно :?
Надявам се, все пак да сте разбрали, че осветлението освен лампи и ключове се състои и от проводници (кабели), които се свързват в разклонителни кутии.
А отговора на въпроса, дали е възможно се крие именно в тези кутии.

Тема "Девиаторни ключове?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: