Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
plamen6703 - майстор
stanev47 написа:
Четох за някаква фирма на Одрин 4 в СФ-някой вземал ли е оттам и читави ли са като качество?
Дай сега един линк към тази фирма и да се затвори цикъла /рекламата/, а не да обикаляш издалече и да се чудиш как да го докараш до фирма "Ра" или Росица, която не прави нищо особено като нагреватели и качество. Казвам ти го като човек, който е купувал от там нагреватели за басейни :wink: :partyman:
Junak - майстор
stanev47 написа:
ДТЗ без трета жица ще върши работа донякъде,ама ми е малко съмнителна работа.То ще изключи ама едва кат мине тока през мене.
Явно въобще не си наясно как работи дефектно токовата защита :?
Ми обясни ми като на невежа как работи.Аз знам че е обикновен токов трансформатор,който сравнява тока през фазата и нулата и при разлика между двата тока от 30мА сработва.Ако нещо съм в грешка-поправи ме.
Junak - майстор
ДТЗ-то се монтира непосредствено преди бойлера. Преди защитата "нулата" се разделя на N и PE. РЕ директно на корпуса.След защитата кабелите стават 3 - L, N и PE. Тях свързваш към бойлера. След защитата PE и N не трябва да се обединяват. :)
plamen6703 написа:
Дай сега един линк към тази фирма и да се затвори цикъла /рекламата/, а не да обикаляш издалече и да се чудиш как да го докараш до фирма "Ра" или Росица, която не прави нищо особено като нагреватели и качество. Казвам ти го като човек, който е купувал от там нагреватели за басейни :wink: :partyman:
Що винаги когато някой пита в български форум за отзиви за някакъв магазин и веднага някой почва да се сърди че това било прикрита реклама?След като два нагревателя взети от града ми не изкараха дълго е логично да тръгна да ровя в интернет за отзиви.Та на няколко пъти попаднах на добри отзиви за производството на тая фирма на Одрин и затова и питам тук.Въпросната фирма си има име,сайт и т.н.Ако съм искал да им правя реклама-барем да ги бих споменал,не мислиш ли!?То излиза че по-скоро ти се опитваш да им правиш реклама отколкот аз.
Първия и втория ги взех от града ми и са някакви български,пишеше ТПК нещоси и производителя беше в някакво диво село,което не съм и чувал.Третия(сръбския,дето медта му е кат локум)го взех от бургаски онлайн магазин.
Линк с картинка към типа нагревател го има в първия ми пост-ако някой знае откъде мога да намеря(онлайн магазин,който праща по куриер)читав такъв-нека сподели.Не дължа непременно да вземам от въпросния Одрин ли е Истанбул ли е там,къвто е...
plamen6703 - майстор
Споделих моите впечатления за конкретният магазин и за конкретен тип нагреватели. Впечатленията ми не са от единични бройки и по тази и други причини не пазарувам повече от въпросният търговец /споменат от теб/.
Да се прави дебат, за "усукан" нагревател за мен е несериозно, както и човек да се превърне в откривател на качествени нагреватели, да се рови в интернет да търси впечатления за нагреватели за бойлер също е несериозно, но това е така за мен.... явно за теб не е така. Желая ти успех в избора на качествени нагреватели :wink: :partyman: :partyman:
iliya_i - майстор
Въпросният производител на бойлери вече има собствен фирмен сервиз в София, а не като преди - "Сульо и Пульо" ООД. Що не пробваш да вземеш от тях - предполагам да е оригинален.
http://eldominvest.com/bg/services.html
plamen6703 написа:
Да се прави дебат, за "усукан" нагревател за мен е несериозно
Що да е несериозно!?Сменял съм много нагреватели,но никога не съм отварял такъв да видя на днешно време как ги правят.Предполагам че е с някакви тръбички от рода на т.нар."макарони" или магнезиев окис,който може и да е на пясък.Логично при това посукване зависи как ги правят може да има вероятност съпр.проводник вътре да опре на корпуса на тръбата му.Все пак съпр.проводник при нагряване/изстудяване се свива/разширява.А отделно с времето малко или много с деформира.
plamen6703 написа:
както и човек да се превърне в откривател на качествени нагреватели, да се рови в интернет да търси впечатления за нагреватели за бойлер също е несериозно.
Е аз не съм от голям град като тебе и в града ни има 2 магазина за елматериали в които има само на един производител.Другия сръбския с тоя тънък метал-дори и да не направи беля-колко ще изкара според теб преди да изгние!?Оригиналния се беше разцъфнал кат майска роза за 3год. и няколко месеца и видимо тръбите му също са доста по-здрави,ако и да са наядени малко или много от времето.
След като на тоя производител нагревателите не карат,а другия е правен от метал тънък кат вестник-логично е да потърся в интернет отзиви за нещо дето кара.А не да правя бойлер по 3пъти в месеца посред зима,да плащам куриери напусто,да седя без топла вода и да източвам бойлер 100пъти по метода на налучкването докато случа на някой качествен.
Последна промяна от stanev47 на нед яну 21, 2018 5:09 pm, променено общо 1 път.
iliya_i написа:
Въпросният производител на бойлери вече има собствен фирмен сервиз в София, а не като преди - "Сульо и Пульо" ООД. Що не пробваш да вземеш от тях - предполагам да е оригинален.
http://eldominvest.com/bg/services.html
Щото преди време ми трябваше друга част за техен бойлер.Звънях им и ми казаха да се обърна към местния им сервиз и че те централизирано по куриер части не пращали.В околните 60км има 2 техни сервиза.Единия като му звъннах ми каза че вече не работи с тях.Втория е в съседен град и е личност неоткриваема и лъжлива-3пъти се разкарвах да ходя дотам и сервиза все беше затворен...То е и силно казано "сервиз"-ламаринена барака с катинар отпреде,която никога не съм виждал да работи и има един гсм написан на вратата и със спрей който винаги си звъни,но никой не вдига.Това става въпрос за съвсем друга част която търсих преди месеци за друг техен бойлер,не говоря за въпросния нагревател...
Ако сега имаш информация че нещата са се променили и няма проблем да пращат по Еконт/Спиди от централния им сервиз там във Варна или в София ли където е-то тоя вариант напълно ме устройва...
Въпреки че той и оригиналния не е много цвете за мирисане.3год. гаранция изкара и няколко месеца след това беше вече разцъфтял.Ако има нещо което да кара 5-10год. то по-ме устройва от оригиналния.От ония едновремешните с 6те бурми отдолу дето е фланеца имах тамън два такива бойлера.На единия нагревател му сменях за първи път след 20год. работа.Втория за 20год. се проби,но нагревателя си му беше оригиналния и здрав,та го занесох в казармата та да си отремонтирам че там имаше пак такъв същия дъртанян и на фатмака му се свидеше да даде пари за нов нагревател и аскера се къпеше със студена вода...

Тема "Питане за нагревател на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: