• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
smokee написа:
Нали казахте,че не можело да се измери без да се включи за тест? А и за какво да те ангажирам вместо да ми кажете как да го тествам и да се оправя сам? А утре имам път към София и щях да го пробвам и купя на място,но за съжаление продавача го е продал вчера.Току що се чухме с него.За съжаление пак не ми провървя.
Ясна работа четеш между редовете....
А да не се притесни ,че ще ти искам пари...спокойно абсолютно безплатно ще го направя!
Ще се включи естествено няма да е на сляпо...НО НА ТЕБ НЯМА ДА ТИ РАЗРЕШИ НИКОЙ тези манипулации!!!! Така, че сам няма как още в първите постове ти го казах. Както и да е нямам нерви вече да се занимавам с теб до тук съм.
Прав беше колегата по горе!
mavryt4o написа:
Трябва да усетиш кога на някой няма смисъл да му се помага.Влизаш и ти във филма му и само си трошиш нервите.
И верно нещо и аз съм изтрещял!

Кугер много рязко бре ,не така ....:) !
Понеже си от нашия край :)
Hoвoceлckи - майстор
Колегата щеше да го пробва! Той е профи. Можеше да се разровиш в постовете му. В този сайт някои колеги си имаме доверие. Почти е изключено някой да тръгне да те пързаля. Аз също предлагах да ти свърша работа. Щях да дойда с двигателя до Бургас, да ме закараш, където искаш, да го пуснем, измерим и чак тогава да ми дадеш парите. Ти обаче не благоволи да си отвориш личните. Така че - оправяй си се и хич не се оплаквай.

Пп: малко съм се позабавил с отговора :)
smokee - специалист
Hoвoceлckи написа:
Ти обаче не благоволи да си отвориш личните.
Как да ги отворя тези лични?
И къде пък видяхте,да се оплаквам? Това,че ви питам за съвет означава ли,че може да ми пишете всякакви глупости и да трая ,защото аз съм на зор? Айде малко да започнете да се усещате? И аз съм помагал и помагам на много хора безвъзмездно ,но никога не съм се взел за техен повелител и господар и не съм си позволил да им държа сметка къде са отишли и какво са/не са направили. :axe:
ПП Пишман да стане човек да поиска помощ.За това се навъдиха майстори по всичко.
plamen6703 - майстор
Не трябва да се връзваш на такива коментари и трябва да гледаш от веселата страна на нещата. Решил някой да си продаде електромотора и ударил на камък като не си се вързал на личното му съобщение :lol:
Продължавай да четеш по темата, предстои да става все по-интересно, вземи си :popcorn: и се забавлявай :drinkers: :partyman:
gogo7777 - майстор
Толкова ли няма елдвигатели в Бургас? Сигурен съм, че у всяка тамошна работилница, в която ги ремонтират имат поне 10-на за продан.

ПП....към автора: намери Тинки и отидете заедно да го купите тоя мотор. Той знае как да го тества, а и ще го спазарите изгодно. :wink:

Баси, без Тинки сте за никъде това бургазлиите :drinkers:
:lol:
Hoвoceлckи - майстор
Пламенчо, пак не внимаваш в час :-D
Питащия малко по-назад се жалваше, че закъснял - двигателят бил продаден :idea: Аз щах да го проверя на място, да го платя със свои пари и да го доставя пътьом ...
Е, нищо ново - поредния закъсал в тоя форум дето сра на главите на опиталите се да му съдействат. И пламенчо естествено цъфти от радост.
valentino76bs - майстор
Hoвoceлckи написа:
пламенчо естествено цъфти от радост.
ми кат му плащат да прай джангър ко да прай завалииката,мисията му такава
valentino76bs - майстор
gogo7777 написа:
Толкова ли няма елдвигатели в Бургас? Сигурен съм, че у всяка тамошна работилница, в която ги ремонтират имат поне 10-на за продан.
Верно това!
Пък маняка иска сам нище тинки минки !
fox_vt - майстор
kuger през дедовия ми е какво траеш какво не и какво те вълнува. Цитирам ти автора на темата и какво точно пита. Ти ако искаш и със оборудване на Наса го мери мотора все ми е тая. Казал съм на човека как да го измери на полеви условия с това с което разполага. Не съм давал гаранции че измерването ще е на 100% сигурно. За вбъдеще време айде моля чети какво се иска и тогава пей капиш ъндърстенд ме...... Той пламен колкото и да е ще излезе прав че от тема за нищо правите нещо като роман.....

smokee написа:
Здравейте.Трябва да купя трифазел ел.мотор от инернет,но тъй като в офиса на куриера няма такъв ток няма да мога да го пусна и се нуждая от съвет по какъв друг начин мога да го замеря и тествам в офиса дали функционира нормално или има проблеми .Имам мултимер и мога да го измеря,но не знам къде да меря и какви са нормалните стойности на съпротивление ,които трябва да измеря при работещ мотор.Само за лагерите знам как се тестват-завърта се ротора на ръка и се следи за негладко движение или потръпване.Благодаря ако някой помогне.
fox_vt - майстор
fbr написа:
smokee написа:
От изчетеното в итнернет стигнат до заключението,че свързване тип "звезда Y" e за 220V а "триъгълник " e за трифазен ток.
Hoвoceлckи написа:
Ми не - обратно!
fox_vt написа:
Не го обърквай човека, ако намотките са за 380 волта може да го върже всякак.
Ако съм лаик и попадна на тоя разговор, какво бих разбрал.
Ако си лаик нищо не би разбрал както и автора. Ако на табелката на мотора пише 220/380 триъгълник/звезда това значи че мотора е със намотки за 220 V и ако го свържеш към 380 V в триъгълник ще изгори. Но не може да се каже че задължително триъгълника е за 220 V както е казал колегата Новоселски,тъй като има двигатели със табелка 380/660 триъгълник/звезда. Сега и аз не съм се изразил точно като съм писал всякак,просто зависи на какъв двигател ще попаднеш.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Teстване на ел.мотор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: